Henriksson: Suomen menestys perustuu tietoon – tutkimuksen määrärahoja on korotettava!

– Korkeakoulujen ja tutkimuslaitosten määrärahoja on korotettava. Suomen on oltava maa johon kannattaa investoida – siksi meidän on myös panostettava tutkimukseen ja kehitykseen. Tämä on ratkaisevaa sekä taloudellisen kasvun että työllisyyden kannalta, RKP:n puheenjohtaja, kansanedustaja Anna-Maja Henriksson sanoo.

Yksityisen ja julkisen tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintojen menojen osuus Suomen bruttokansantuotteesta tulisi RKP:n mukaan olla neljä prosenttia vuoteen 2025 mennessä. Kaikkien koulutusasteiden ja tutkimuksen perusrahoituksen tulee olla riittävää, pitkäjänteistä ja ennakoitavaa. Kun sekä yritysten ja julkisen sektorin panostukset tutkimukseen ja kehitykseen ovat pienentyneet, vaarana on, että jäämme kehityksessä muita EU-maita jälkeen.

– En halua nähdä tilannetta jossa huippututkijat muuttavat ulkomaille sen takia, että korkeakouluja ja tutkimuslaitoksia Suomessa ei koeta houkuttelevina. Meidän pitäisi sen sijaan tehdä kaikkemme jotta voimme houkutella tutkijoita ulkomailta tänne, Henriksson sanoo.

– Panostukset uuteen tekniikkaan, tutkimukseen, kehitykseen ja innovaatioihin ovat avainasemassa myös ilmastonmuutoksen torjunnassa. Ilmastonmuutoksen vastainen työ tarkoittaa suuria mahdollisuuksia yrityksille jotka esimerkiksi kehittävät kestävämpää teknologiaa. Meidän on sekä kehitettävä jo olemassa olevia ideoita että löydettävä uusia menestystarinoita ilmastoystävällisistä innovaatioista, Henriksson sanoo.

Nylander: Oikeus opinto-ohjaukseen vuodeksi yhdeksännen luokan jälkeen

Nuoren ihmisen syrjäytyminen on tragedia nuorelle itselleen ja miljoonaluokan kustannus yhteiskunnalle. Jokainen syrjäytynyt nuori on yksi liikaa. Lähtökohtana pitää olla, että kukaan ei jätetä ulkopuolelle.

Lue edellinen artikkeli

Torvalds äänesti tekijänoikeusdirektiiviä vastaan: Lakiehdotus on huono ja epätasapainoinen!

Tänään, tiistaina 26 maaliskuuta, EU-parlamentti äänesti paljon keskustelua herättäneestä tekijänoikeusdirektiivistä. Direktiivi on osa EU:n toimintasuunnitelmaa sisäisen markkinan mukauttamisesta digitaalisen aikakauden tuomiin muutoksiin.

Lue seuraava artikkeli