Päihteiden väärinkäyttö ja päihderiippuvuus on laaja ja kallis ongelma yhteiskunnassamme. RKP tavoittena on ehkäistä ennalta etenkin nuorten alkoholi-, huume-, douppausaine-, tupakka- ja peliriippuvuutta.
Yhteiskunnan on reagoitava nopeammin, kun havaitaan väärinkäyttöä. Apua hakevalla väärinkäyttäjällä tulee olla mahdollisuus välittömään hoitoon jokaisessa kunnassa. Huumeiden käyttöön liittyy usein rikollisuutta ja siksi poliisin ja sosiaaliviranomaisten yhteistyö on ratkaisevaa. Lisäksi on tärkeää, että nuorille ruotsinkielisille väärinkäyttäjille tarjotaan ruotsinkielistä hoitoa ilman, että heidän täytyy erikseen pyytää sitä.

Christoffer Hällfors

Politiikka ja data-analyytikko, kunnnallissihteeri

Yhteystiedot »

Wickström: Maailman onnellisin maa ei saa kääntää selkäänsä kasvavien huumeongelmien edessä

RKP:n varapuheenjohtaja, kansanedustaja Henrik Wickström on huolissaan kasvavasta määrästä huumekuolemia Suomessa. Vuonna 2021 huumausaineisiin kuoli Suomessa vajaat 290 henkilöä. Jokaisella näistä ihmisestä on oma tarinansa, omat läheisensä ja ystävät, jotka ovat jääneet näitä menetettyjä henkilöitä kaipaamaan. Diakonissalaitos tiedotti eilen, että Suomi on jo kärjessä alle 25-vuotiaiden huumekuolemissa.