Kaikkea turskankalastusta ei tarvitse kieltää

EU-komissio keskustelee tällä hetkellä Itämeren turskan tilanteesta ja vaihtoehdoista tämän parantamiseen. Yksi vaihtoehdoista jota komissio sumpli ministerineuvoston kanssa kesäkuussa on niin sanotun hätäkiellon nimissä tehtävä täysikielto turskankalastukselle Itämeressä.

Europarlamentaarikko Nils Torvaldsin (RKP/RENEW) mukaan tällainen kielto on erittäin ongelmallinen: ”Turskan tilanne Itämeren eri osissa on täysin erilainen. On ilmiselvää, että turska eteläisessä Itämeressä ei voi hyvin ylikalastuksen ja ylisuuren hyljekannan takia. Tilanne Ahvenanmerellä taas on aivan toinen. Niillä vesillä turskakanta elää ja voi suhteellisen hyvin. Siksi täysikielolla niillä vesillä ei ole päätä eikä häntää. Sellainen kielto olisi niin huonoa politiikkaa kuin erittäin kova isku meidän pienimuotoiselle suomalaiselle
rannikkokalastukselle ja sen ammatinharjoittajille. Heillä ei ole kalastukseen sopivia korvaavia lajeja”

Torvalds on tänään lähettänyt kirjeen komissaari Karmenu Vellalle jossa hän pyytää kokonaiskuvan huomioimista: ” Olen tehnyt yhteistyötä Vellan kanssa lukuisissa eri kalastus- ja ympäristökysymyksissä ja se on aina sujunut. Hänen täytyy tässä kysymyksessä ottaa poliittista vastuuta. EU ei voi sääntökiihkossaan olla ottamatta kokonaiskuvaa huomioon. Tilanne koko Itämeressä ei ole samanlainen ja siksi myös säännöstön on myös oltava mukautettu todellisuuteen.”

Torvaldsin kirje komissaari Vellalle

Mäkinen, Palm ja Seppä nimitetty erityisavustajiksi

Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson on kutsunut erityisavustajakseen oikeusministeriöön Camilla Mäkinen, Lisa Palm ja Hanna Seppä.

Lue edellinen artikkeli

Torvalds johtaa keskustaryhmää tärkeässä ympäristövaliokunnassa

Tehtävään kuuluu johtaa ryhmän työtä valiokunnassa ja puhua ryhmän puolesta ympäristö- ilmasto- ja kansanterveyskysymyksissä.

Lue seuraava artikkeli