Kielikylpyosaamiseen panostaminen tervetullutta

RKP:n puheenjohtaja, entinen oikeusministeri Anna-Maja Henriksson nosti lastentarhanopettajakoulutuksen valmistujaisjuhlassa tänään Pietarsaaressa esiin kielikylvyt toimivana ratkaisuna kieltenopetukselle.

Tutkimusten mukaan kielikylvyt vahvistavat oppilaiden äidinkieltä toisen kielen ohella.

– Olen vakuuttunut siitä, että meillä on paljon voitettavaa siinä, että myös lastentarhanopettajien koulutuksessa hyödynnetään sitä potentiaalia ja niitä mahdollisuuksia, joita aikaisessa kielten oppimisessa on. Siksi Åbo Akademin ilmoittamat panostukset kielikylpyosaamiseen ovat tervetulleita, Henriksson sanoo.

Henriksson huomautti myös, ettei kielikylpy myöskään ole tavallista päivähoitoa tai peruskoulua kalliimpaa, mutta että se on haavoittuvaista, mikäli tarjolla ei ole opettajia.

– Minulla on monesti ollut ilo kansainvälisissä yhteyksissä nostaa esiin Pietarsaaren kielikylpykoulu positiivisena esimerkkinä onnistuneesta tavasta tarjota kielikylpyä niin suomeksi kuin ruotsiksikin. Siellä lapset aloittavat viisivuotiaina, joten kielikylpy tulee kuvioihin jo päiväkodissa

Adlercreutz energiastrategiasta: Ei kaikkia munia samaan koriin

Hallitus esittelee tänään kansallisen energia- ja ilmastostrategian vuoteen 2030 asti. RKP:n kansanedustaja ja varapuheenjohtaja Anders Adlercreutz varoittaa yksiraiteisesta energiapolitiikasta.

Lue edellinen artikkeli

Hallituksen panostettava diplomatiaan ja näkyvyyteen

Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja ja ulkoasiainvaliokunnan jäsen Stefan Wallin vaatii hallitukselta nopeita toimia Suomen lähetystöjen vähäisen miehityksen ja puutteellisen resursoinnin korjaamiseksi.

Lue seuraava artikkeli