Norrback: Merkillinen välikysymys puolivalmiista lakiehdotuksesta

Ruotsalaisen eduskuntaryhmän kansanedustaja Anders Norrback kyseenalaistaa tämänpäiväisen välikysymyskeskustelun, joka käytiin eduskunnan täysistunnossa lakiehdotuksesta perheenyhdistämiseksi.

-Perheenyhdistämistä koskevan lakiehdotuksen luonnos on ollut lausuntokierroksella, mutta hallitus ei ole päättänyt, millainen lakiehdotuksesta tulee. Emme siis tiedä, onko tuleva lakiehdotus hyvä vai huono. Silti tehdään välikysymys.

Eikö hallituksen luottamus tulisi mitata sellaisissa asioissa, joissa kyseenalaistetaan hallituksen tekemiä päätöksiä, Norrback toteaa Ruotsalaisen eduskuntaryhmän ryhmäpuheenvuorossa. 

Norrbackin mukaan keskustelua pitäisi ennen kaikkea käydä siitä, kuinka parantaisimme edellytyksiä onnistuneeseen perheenyhdistämiseen.

-On tärkeää luoda toimivat toimintatavat perheenyhdistämiseksi. Kukaan meistä ei voi hyvin erossa perheestään. Perheenyhdistäminen voi olla onnistuneen kotoutumisen edellytys.

Norrback painottaa Ruotsalaisen eduskuntaryhmän antamaa tukea lakiehdotukselle perheenyhdistämisiksi. Ihmisten samanarvoisuus ja humaanit arvot ovat perusarvoja, jotka sanelevat RKP:n politiikkaa tässäkin kysymyksessä. 

-Mielestäni tässä välikysymystekstissä masentavaa on se, että siinä jaotellaan ihmisiä sen perusteella, miten he ovat tulleet maahan. RKP:lle ja Ruotsalaiselle eduskuntaryhmälle sellainen ajattelu on vierasta. Annamme hallitukselle täyden tukemme tavoitteessa edistää perheenyhdistämisiä, Norrback sanoo.

RKP Uudenmaan piirihallitus nimesi uusia ehdokkaita Länsi-Uudenmaan aluevaaleihin

Uudenmaan RKP:n piirihallitus kokoontui keskiviikkona 13. lokakuuta ja kasvatti Länsi- Uudenmaan hyvinvointialueen ehdokasmäärää , kun piirihallitus nimesi yhteensä 22 uutta ehdokasta. Uudenmaan RKP:n ehdokaslistoilla tulevissa aluevaaleissa on nyt 46 ehdokasta Länsi-Uudellamaalla.

Lue edellinen artikkeli

Rehn-Kivi: Nopeita panostuksia hyvinvointiin tarvitaan nyt – kaikilla rintamilla

- Tilanne hoitoalalla on huonontunut merkittävästi koronapandemian aikana, ja alalla vallitsee akuutti henkilöstöpula. Nyt tarvitaan nopeita panostuksia ongelmien torjumiseksi ennen kuin ne kasvavat entisestään. Panostuksia tarvitaan hoitajien hyvinvointiin, koulutukseen ja parempaan johtajuuteen. Tarvitsemme myös sopimuksen korkeammasta palkkatasosta hoitajille, kansanedustaja ja RKP:n sosiaalipoliittisen valiokunnan puheenjohtaja Veronica Rehn-Kivi sanoo.

Lue seuraava artikkeli