Ollikainen: Suomella on kaikki edellytykset johtaa ilmastotyötä

Tänään eduskunta on käynyt keskustelua valtioneuvoston selonteosta hiilineutraalista Suomesta vuonna 2035, eli kansallisesta ilmasto- ja energiastrategiasta. Kansanedustaja ja ympäristövaliokunnan jäsen Mikko Ollikainen sanoo, että Suomella on kaikki edellytykset johtaa työtä ilmastonmuutoksen pysäyttämiseksi.

– Maana meillä löytyy osaamista sekä brändi, joka on asettanut Suomen edelläkävijäksi ilmastonmuutoksen pysäyttämisessä. Suomen tulee olla houkutteleva maa yrityksille ja investoinneille. Suomella on kaikki mahdollisuudet olla avainasemassa hiilineutraalin tulevaisuuden luomisessa sekä vedyn, auringon ja tuulen potentiaalin hyödyntämisessä, sanoo Ollikainen eduskunnan keskustelussa.

Jotta pystymme parhaiten hyödyntämään Suomen potentiaalin Ollikainen nostaa esiin panostukset tutkimukseen ja kehitykseen.
– Avainasemassa tässä on pitkäjänteinen ja ennakoitava TKI-politiikka, jolla on vipuvaikutusta. RKP:ssä tuemme vahvasti tavoitetta nostaa TKI-panostukset neljään prosenttiin. Me näemme tulevaisuuden, jossa uudet teknologiat tuovat menestystä suomalaisille yrityksille ja kasvattavat Suomen vientiä, sanoo Ollikainen. 

Edustaja Ollikainen huomauttaa myös, että yritykset yhdessä päättäjien kanssa ovat tärkeässä asemassa ilmastonmuutoksen vastaisessa työssä.
– Meidän täytyy voida myös julkisin varoin uskaltaa panostaa tulevaan ja tehdä yhteistyötä yritysten kanssa, jotka ovat mukana ratkaisemassa ilmastokriisiä. Me haluamme, että tulevaisuudessa yhteistyötä tehdään yhä monipuolisemmalla tavalla. Julkinen ja yksityinen sektori ovat yhdessä mukana ratkomassa tulevaisuuden ongelmia ja löytämässä uusia tapoja toimia. Luodaan pilotteja, tehdään tutkimusta, uskalletaan panostaa myös ehkä vähän hulluihin ideoihin, sanoo Ollikainen. 

Wickström: Lohjan synnytysosaston sekä Lohjan, Porvoon ja Malmin päivystyksien turvaaminen on oikea päätös – nyt Lohjan, Porvoon ja Raaseporin jäljellä olevat palvelut on pelastettava!

Henrik Wickström, joka toimii Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen hallituksen toisena varapuheenjohtajana sekä RKP:n varapuheenjohtajana, on tyytyväinen siihen, että Lohjan synnytysosasto sekä Lohjan, Porvoon ja Malmin yhteispäivystykset on poistettu HUS:in hallituksen säästölistalta, jota tullaan käsittelemään ensi maanantain kokouksessa.

Lue edellinen artikkeli

RKP tukee Helsingin talousarvioesitystä: Tarpeellisia panostuksia päiväkoteihin, kouluihin ja henkilökuntaan

RKP on kaupunginhallituksen jäsenenä osallistunut neuvotteluihin Helsingin kaupungin ensi vuoden talousarviosta ja tukee talousarvioesitystä.

Lue seuraava artikkeli