Rehn-Kivi iloitsee ruokaravintoloiden lievemmistä rajoituksista

Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunta on tänään saanut valmiiksi mietinnön tartuntatautilain väliaikaisesta muuttamisesta. Esitys sisältää muutoksia ja rajoituksia ravitsemistoimintaan. Tarkoituksena on covid 19 -viruksen leviämisen estäminen, joka viime aikoina on tartuttanut useita ihmisiä etenkin baareissa ja yökerhoissa. Alkuperäisessä esityksessä käsiteltiin kaikkia baareja, kahviloita ja ravintoloita samalla tavalla, mutta nyt ruokaravintoloille ja kahviloille halutaan antaa lievempiä rajoituksia. Mietinnön mukaan muun muassa asiakaspaikkoja voi rajoittaa enintään 25 prosentilla normaalista alkuperäisen 50 prosentin sijaan. Kansanedustaja ja sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsen Veronica Rehn-Kivi (RKP) on vahvasti puhunut lievempien rajoitusten edestä etenkin pienempien ravintoloiden kohdalta ja iloitsee valiokunnan yksimielisen mietinnön johdosta.

– Mahdollisuudella päättää asetusten avulla anniskeluajoista ja aukioloajoista kello 22-09 tai vastaavasti 23-05 välillä estetään varmasti taudin leviämistä etenkin baareissa ja yökerhoissa. Mutta ruokaravintoloiden asiakaspaikkojen rajoittaminen puoleen normaalista olisi ollut perusteetonta etenkin pienten kortteliravintoloiden kannattavuuden näkökulmasta. Pienissä ravintoloissa massa-altistuksen vaaraakaan ei ole. Olen iloinen siitä, että voimme antaa ruokaravintoloille paremmat mahdollisuudet selvitä tässä vaikeassa tilanteessa, Rehn-Kivi sanoo.  

Rehn-Kivi painottaa, että ruokaravintolassa istutaan omalla paikallaan, eikä siellä seurustella muitten kuin oman pöytäseurueen kanssa, ja että tilassa liikkuessa voi käyttää kasvomaskia.

– Meidän on vaalittava ravintoloiden selviytymistä. Kun ruokaravintoloille annetaan lievempiä rajoituksia, tämä lisää myös heidän vastuutaan. Nyt on tärkeää, että ravintoloitsijat myös ymmärtävät vastuunsa, ja että he varmistavat henkilöstön ja asiakkaiden turvallisuuden riittävillä suoja – ja hygieniaohjeistuksilla, Rehn-Kivi sanoo.

Norrback:Tervetullut keskustelu valkoposkihanhien metsästyksestä

Kansanedustaja Anders Norrback (RKP) iloitsee että kansalaisaloite valkoposkihanhien metsästyksestä tulee eduskunnan käsiteltäväksi.

Lue edellinen artikkeli

Adlercreutz: Teollisuuden sähköveron alentamisella lyödään monta kärpästä yhdellä iskulla

Tänään eduskunnassa käsitellään esitystä teollisuuden sähköveron alentamiseksi. Muutoksen myötä teollisuuden sähkövero alenee EU:n minimitasolle vuoden 2021 alusta. Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anders Adlercreutz on tyytyväinen uudistukseen, sillä se edistää sekä Suomen kilpailukykyä että siirtymää kohti puhtaampien teknologioiden käyttöä.

Lue seuraava artikkeli