Saamelaisten oikeuksia kunnioitettava

Tenojoen kalastussopimus, jota eduskunnan perustuslakivaliokunta käsittelee ensi viikolla, on ongelmallinen saamelaisten perinteisten kalastusmenetelmien kannalta. Näin sanoo RKP:n ja ALDE:n europarlamentaarikko Nils Torvalds.

– Saamelaiset ovat Euroopan ainoa alkuperäiskansa. On tärkeää, että heidän oikeutensa elää kulttuurissaan turvataan. Siihen kuuluvat muun muassa perinteiset kalastusmenetelmät, Torvalds sanoo.

Kunnioitus vähemmistöjen oikeuksia kohtaan on yksi Euroopan unionin perusarvoista. Torvalds, joka on yksi Euroopan parlamentin vähemmistöasioiden ryhmän kolmesta puheenjohtajasta, painottaa, että meillä on yhteinen vastuu vähemmistöistämme.

– On jäsenvaltioiden tehtävä varmistaa kaikkien eurooppalaisten perustavanlaatuiset oikeudet. Oikeus omaan kulttuuriin ja perinteisiin on yksi näistä oikeuksista. Emme saa viedä saamelaisilta tätä oikeutta.

Satavuotias Suomi pystyy parempaan

Kansalaisaloitteen tasa-arvoiseksi avioliittolaiksi lakimuutokset astuvat voimaan maaliskuussa. Se on ensimmäinen hyväksytty kansalaisaloite.

Lue edellinen artikkeli

SFP i S:t Karins nominerade sex kommunalvalskandidater

Svenska folkpartiet i S:t Karins nominerade sex kandidater vid sitt styrelsemöte den 20.2.2017

Lue seuraava artikkeli