Wickström kritisoi HUS:in johdon toimintaa Uudenmaan palveluverkon suhteen
– muutoksia esitetään Lohjan, Porvoon ja Raaseporin sairaaloihin
– muutoksia esitetään Lohjan, Porvoon ja Raaseporin sairaaloihin
Maanantaina 26. helmikuuta Lohjan sairaalan synnytysosasto päätettiin asettaa viranhaltijapäätöksellä poikkeuksellisen pitkään kesäsulkuun 17.6-8.9. RKP:n varapuheenjohtaja, kansanedustaja Henrik Wickström on kriittinen ja huolissaan tilanteesta ja esitti siksi tänään vastaavalle ministerille kirjallisen kysymyksen.
RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson ei tule asettumaan ehdolle puolueen puheenjohtajaksi seuraavilla puoluepäivillä. Hän kertoi asiasta lehdistötilaisuudessa tiistaina 27.2.
Päätös sulkea Lohjan synnytyssairaala kesän ajaksi tuli maanantaina yllättäen. Päätöstä ei ole käsitelty Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri HUS:n päätöksentekoelimissä, vaan se tuli sairaalalle ja julkisuuteen tietoon virkamiespäätöksenä.
RKP:n kansanedustaja ja Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen aluehallituksen jäsen Henrik Wickström ei pidä tarkoituksenmukaisena sitä, että Lohjan synnytysosasto suljetaan 17.6-8.9.2024 välisellä ajalla. HUS tiedotti asiasta tänään. Syy tähän on henkilöstöpula. Wickström suhtautuu päätökseen kriittisesti.
Espoolainen valtuutettu ja Länsi-Uudenmaan aluevaltuutettu Karin Cederlöf on ehdolla RKP:n Uudenmaan piirin seuraavaksi puheenjohtajaksi. Piirikokous valitsee uuden puheenjohtajan huhtikuussa.
Uudenmaan RKP:n puheenjohtaja Hanna Lönnfors ei jatka piirin puheenjohtajana. Lönnfors valittiin puheenjohtajaksi keväällä 2021. Hän johti piiriä Suomen ensimmäisissä hyvinvointialuevaaleissa 2022 ja eduskuntavaaleissa 2023. Hänen johdollaan myös piirin toiminta- ja kokouskulttuuria muutettiin koronapandemian jälkeen.
Tulevaisuuden pohjoismainen hyvinvointiyhteiskunta edellyttää sitä, että on myös täällä Suomessa olisi pohjoismaiset työmarkkinat
Kansanedustaja Anders Norrback (SFP) piti tänään Ruotsalaisen eduskuntaryhmän ryhmäpuheenvuoron ajankohtaiskeskustelussa Ukrainan tilanteesta. Tänä lauantaina tulee kuluneeksi tasan kaksi vuotta siitä, kun Venäjä aloitti armottoman hyökkäyssodan Ukrainaa vastaan.
– Euroopassa on satojen miljardien arvosta jäädytettyjä venäläisiä varoja. Niin moraalisesta kuin loogisesta näkökulmasta ne tulisi käyttää Ukrainan tukemiseen, eli auttamaan Ukrainaa puolustautumaan ja korjaaman sen, minkä Venäjä brutaalissa hyökkäyssodassaan on tuhonnut, sanoo eurooppa- ja omistajaohjausministeri Anders Adlercreutz, joka osallistui yleisten asioiden neuvoston kokoukseen Brysselissä tiistaina.