Strand: Tehokkaat verkostot luovat uusia työpaikkoja

Monipuolinen elinkeinorakenne, uudenaikaiset työpaikat sekä arvoa tuottavat investoinnit muodostavat perustukset vahvalle kuntataloudelle ja korkealaatuiselle palvelutuotannolle myös jatkossa. Tätä RKP:n kansanedustaja ja Vaasan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Joakim Strand korostaa.

– Kuntapäättäjillä on avainrooli erityyppisten yritysten, koulutusjärjestäjien, valtion ja muiden sidosryhmien yhteistyön vahvistamisessa. Meidän tulee myös vahvasti keskittyä sosiaalisiin innovaatioihin ja uusiin hyvinvoinnin alueisiin niiden innovaatioiden ohella, jotka vastaavat selviin trendeihin kuten ilmastotyöhön ja digitalisaatioon, Strand sanoo.

Strand nostaa myös esiin Suomen kilpailuetujen merkityksen koronakriisistä toipumisessa.

– Koronapandemian jälkihoidossa Suomea tukevat ne samat vahvuudet, jotka meillä on ollut jo aiemmin: korkealaatuinen koulutus, tasa-arvotyö, yhteiskunnan hyvä infrastruktuuri ja turvallinen ympäristö sekä ihmisille että yrityksille. Nämä ovat merkittäviä kilpailuetuja globaalissa kamppailussa uusista investoinneista ja työpaikoista. Kaupungeilla ja kunnilla on ainutlaatuinen mahdollisuus todella johtaa niitä arvoa luovia verkostoja, jotka luovat pohjan huomispäivän hyvinvoinnille, sanoo Strand, joka toimii myös eduskunnan tulevaisuusvaliokunnan puheenjohtajana.

RKP lähtee kuntavaaleihin vahvoilla listoilla Pohjois-Uudellamaalla

Tiistaina 9.3 Suomen ruotsalainen kansanpuolue toimitti yhteensä 17 ehdokassuostumusta pohjois-uusmaalaisissa kunnissa. RKP on Hyvinkäällä, Keravalla, Nurmijärvellä ja Vihdissä vaaliliitossa kokoomuksen kanssa sekä Mäntsälässä, Järvenpäässä ja Tuusulassa keskustan kanssa.

Lue edellinen artikkeli

Adlercreutz Vasemmistoliiton veronkorotuspuheista: Puoliväliriihessä tulee keskittyä työllisyystoimenpiteisiin

Huhtikuun puoliväliriihessä hallitus päättää loppukautensa linjauksista. Talouden ja työllisyystoimenpiteiden tulee olla keskiössä, Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anders Adlercreutz sanoo. Samalla hän on myös huolestunut Vasemmistoliiton esittämistä ehdotuksista yritysveron korottamisesta.

Lue seuraava artikkeli