Strand: Tulevaisuusvaliokunnan ensimmäinen maailmankokous johtaa jatkuvaan säännölliseen yhteistyöhön

Eduskunnan tulevaisuusvaliokunta teki historiaa, kun maailmankokous World Summit of the Future järjestettiin ensimmäistä kertaa. Maailmankokous kokosi yhteen useita parlamentaarisia valiokuntia, joiden tehtävänä on käsitellä kysymyksiä tulevaisuudesta. Suomen tulevaisuusvaliokunnan puheenjohtajana toimii kansanedustaja Joakim Strand (RKP).

Ensimmäisessä maailmankokouksessa käsiteltiin kysymyksiä liittyen maapallon luonnonresursseihin ja teknologian kehityksiin algoritmipohjaisen tiedonvälityksen tulevaisuuteen ihmisyyteen vuonna 2222 sekä kansalaisten tulevaisuustaitojen, toivon ja luottamuksen merkitykseen yhteiskunnalliselle kehitykselle. Omissa puheenvuoroissaan eri parlamenttien valiokunnat nostivat esiin tärkeinä pitämiään teemoja, kuten demokratian tulevaisuus, nuorten tulevaisuususko ja tasa-arvoisen tulevaisuuden edistäminen.

Yhteisessä julkilausumassaan (Joint Statement) valiokunnat toteavat, että he ovat aloittaneet kansainvälisen ja parlamentaarisen vuoropuhelun tulevaisuusvaliokuntien välillä ja tästä tulevaisuusvuoropuhelusta tulee nyt säännöllistä. Tulevaisuuspolitiikan foorumi on tarkoitus muodostaa, jossa omassa parlamentissaan mandaatin omaavat valiokunnat kokoontuvat käsitelläkseen pidemmän aikavälin kysymyksiä. Foorumi on toisin sanoen eri maiden kansanedustajien mahdollisuus keskustella ylikansallisista tulevaisuuskysymyksistä. Lisäksi julkilausumassa kannustetaan myös uusien tulevaisuusvaliokuntien perustamiseen ympäri maailmaa. Suomen tulevaisuusvaliokunta perustettiin vuonna 1994, jolloin se oli maailman ensimmäinen tulevaisuuden politiikasta vastannut eduskuntavaliokunta.

Tulevaisuusvaliokunnat Chilestä, Filippiineiltä, ​​Islannista, Liettuasta, Paraguaysta ja Uruguaysta osallistuvat maailmankongressiin. Tämän lisäksi mukana ovat myös tulevaisuutta käsittelevät valiokunnat Kanadasta, Puolasta, Thaimaasta, Virosta, Vietnamista ja Itävallasta.

Lisätietoja:
Joakim Strand, puh 050 310 0076

RKP tukee Helsingin talousarvioesitystä: Tarpeellisia panostuksia päiväkoteihin, kouluihin ja henkilökuntaan

RKP on kaupunginhallituksen jäsenenä osallistunut neuvotteluihin Helsingin kaupungin ensi vuoden talousarviosta ja tukee talousarvioesitystä.

Lue edellinen artikkeli

Tommy Häyrynen RKP:n eduskuntavaaliehdokkaaksi Savo-Karjalan vaalipiirissä

Ruotsalaisen kansanpuolueen Yhteispiiri on nimittänyt piirikokouksessaan Hämeenlinnassa 15.10.2022 Tommy Häyrysen puolueen eduskuntavaaliehdokkaaksi. Häyrynen toimii RKP Savo-Karjalan paikallisosaston puheenjohtajana ja on myös piirihallituksen jäsen.

Lue seuraava artikkeli