Liberaalit arvot ovat uhattuna tänä päivänä sekä Suomessa että Euroopassa mutta myös globaalisti. Meidän liberalismi rakentuu kunnioitukseen ihmistä kohtaan, yksilön vapauksiin ja oikeuksiin, tasavertaisuuteen sekä sosiaaliseen ja globaaliin vastuuseen. Suomi kuuluu länteen ja meidän pitää liikkua siihen suuntaan. Suomen on oltava aktiivinen ja vastuullinen kansainvälinen toimija kehitys- ja kauppapolitiikassa. Oikeudenmukainen kauppapolitiikka saavutetaan epäoikeudenmukaisten kaupan esteiden poistamisella, hyvän hallinnon tukemisella kehitysmaissa sekä pääomavirtojen vähentämisellä.

Anders Wikström

Lehdistösihteeri

Yhteystiedot »

Biaudet: Rauhan puolesta on tehtävä työtä

YK:n päätehtävänä on maailmanrauhan säilyttäminen. Tänään, kun vietämme YK:n päivää, meitä muistutetaan YK:n merkityksestä ja siitä, että YK:lla on nyt tärkeämpi rooli kuin koskaan. Venäjän ydinaseuhka ja sen hyökkäys Ukrainaan ovat muuttaneet kansainvälistä turvallisuuspoliittista tilannetta täysin.

Strand: Tulevaisuusvaliokunnan ensimmäinen maailmankokous johtaa jatkuvaan säännölliseen yhteistyöhön

Eduskunnan tulevaisuusvaliokunta teki historiaa, kun maailmankokous World Summit of the Future järjestettiin ensimmäistä kertaa. Maailmankokous kokosi yhteen useita parlamentaarisia valiokuntia, joiden tehtävänä on käsitellä kysymyksiä tulevaisuudesta. Suomen tulevaisuusvaliokunnan puheenjohtajana toimii kansanedustaja Joakim Strand (RKP).

Wickström: Ukrainalaiset pakolaiset eivät saa joutua hyväksikäytön uhreiksi

RKP varapuheenjohtaja Henrik Wickströmin mielestä kaikilla EU-mailla on velvollisuus ryhtyä toimenpiteisiin, jotta ukrainalaiset pakolaiset eivät joudu hyväksikäytön ja ihmiskaupan uhreiksi. Wickström on huolissaan viime päivien uutisista siitä, että rikollisjärjestöt yrittävät käyttää ukrainalaisten pakolaisten heikkoa asemaa hyväkseen, ja että tätä tapahtuu myös Suomessa.

Adlercreutz Venäjän toimista: Vakava kansainvälisen oikeuden loukkaus

Viimeisen vuorokauden tapahtumat ovat rikos kansainvälistä oikeutta kohtaan, ne ovat rikos Ukrainaa kohtaan. Ne ovat myös väärin venäjän kansaa kohtaan, ja niillä tulee olemaan vakavat seuraukset, painottaa ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anders Adlercreutz eduskunnan ulko- ja turvallisuuspoliittisessa keskustelussa tiistaina.