Torvalds: Vihreä aikakausi on alkamaisillaan

Europarlamentti on hyväksynyt mietintönsä ja kantansa koskien eurooppalaista vihreää jakoa (Green deal). Mietintö sai tukea parlamentin neljältä suurimmalta ryhmältä ja enemmistö liberaalin Renew Europe-ryhmän esityksistä on mukana mietinnössä.

– Tämä on erittäin positiivinen viesti ja todistaa sen, että parlamentin neljä suurinta ryhmää pystyvät tekemään yhteistyötä ja että se toimii. Tämä tulee olemaan erittäin tärkeää tulevaisuudessa, kun vihreän jaon yhteydessä tarvittava lainsäädäntö saadaan hyväksyttyä.

Renew Europella on ollut ratkaiseva rooli työssä vahvojen kompromissien saavuttamisessa, sanoo Europarlamentaarikko Nils Torvalds, Renew Europen koordinaattori ympäristövaliokunnassa.

Mietintö alleviivaa, että vihreän jaon on pakko toimia kattavana strategiana koko EU:lle ja sille että kaikki tulevat toimet ottavat ilmaston lämpenemisen huomioon, sekä tavoitteet rajoittaa ilmastonmuutos 1,5 °C-asteeseen ja että EU olisi ilmastoneutraali vuonna 2050.
Tärkeä askel tällä polulla on parlamentin halu muuttaa kantaansa niin, että tämä tavoite tulisi olla vuosi 2030 ja että EU olisi vähentänyt päästöjään 55% verrattuna vuoden 1990 tasoon. Renew Europe vaatii, että komissio toimii nopeasti ja että se esittelee sitovan ja tehokkaan ilmastolain viimeistään maaliskuussa tänä vuonna.

– Olen tyytyväinen, että parlamentti on päässyt yhteisymmärrykseen kunnianhimoisista tavoitteista ilmaston, ympäristön ja kestävän talouden kannalta. Haluamme nähdä tuloksia ja konkreettisia ehdotuksia, miten nämä tavoitteet saavutetaan. Tehtävää on siis vielä paljon mutta tämä oli erittäin positiivinen aloitus. Uusi historiallinen aikakausi on alkamaisillaan – vihreä aikakausi, sanoo Nils Torvalds.

Jenny Vilénistä Uudenmaan RKP:n väliaikaiseksi yhteyspäälliköksi

Jenny Vilén on nimitetty RKP Uudenmaan piirin väliaikaiseksi yhteyspäälliköksi. Vilénin vastuulla on sekä piirin toiminta että talous. Vilén aloittaa työssään 1.3.2020.

Lue edellinen artikkeli

Rkp:n ministerit: Tarvitsemme itäisen rantaradan

Rkp:n ministereiden Anna-Maja Henrikssonin ja Thomas Blomqvistin mielestä uuden, hallitusohjelmassa mainitun, Helsingistä itään suuntautuvan rautatien tulisi kulkea rannikkoa pitkin Porvoon, Loviisan ja Kotkan kautta itään.

Lue seuraava artikkeli