Wickström: Terapiatakuu on otettava käyttöön kaikissa hyvinvointialueissa

RKP:n varapuheenjohtaja Henrik Wickström haluaa, että terapiatakuu otetaan käyttöön kaikissa hyvinvointialueissa. Hänen mukaansa se on erityisen tärkeää lasten ja nuorten mielenterveyden kannalta.

– Mielenterveysongelmista on tullut kansantauti. Koronaepidemia on entisestään pahentanut tilannetta erityisesti lasten ja nuorten keskuudessa. En voi ymmärtää ettei päättäjien kesken löydy kiinnostusta ratkaista mielenterveyspalvelujen haasteita, Wickström sanoo.

Wickström haluaa, että hyvinvointialueet jotka nyt tekevät trategiatyötä ottavat huomioon terapiatakuun tärkeänä osana palveluntarjontaa. Wickström huomauttaa myös, että palvelupolkua tulisi parantaa erityisesti ruotsiksi.

– Saan joka viikko kuulla miten vaikeaa on saada apua ruotsiksi mielenterveysongelmiin. Haasteita on myös avun saamisessa suomeksi, mutta erittäin kaksikielisillä alueilla on tärkeää tarkastella mielenterveyspalvelujen toimintaa tarkasti. Esimerkiksi Uudellamaalla meillä on ollut erittäin suuriaa haasteita ruotsinkielisten mielenterveyspalvelujen saatavuudessa. Tarvitaan hyvää yhteistyötä hyvinvointialueiden, Henlsingin kaupungin ja HUSn välillä jotta ruotsinkielinen palvelun saatavuss paranee, Wickström sanoo.

Blomqvist: Uudenmaan prikaatilla on tärkeä rooli Itämeren alueen turvallisuudessa

Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist korosti RKP:n puoluevaltuuston kokouksessa, 23. huhtikuuta 2022, Itämeren alueen kasvavaa strategista merkitystä sekä pohjoismaisen ja suomalais-ruotsalaisen puolustusyhteistyön tärkeyttä, ja näiden luomia mahdollisuuksia Uudenmaan prikaatille.

Lue edellinen artikkeli

Bergqvist: Oppivelvollisuuslaki oikaistaan jotta saariston oppilaat voivat saada majoituskorvausta!

Tiistaina eduskunta aloitti laajennetun oppivelvollisuuslain joidenkin tarkennuksien käsittelyn. Yksi näistä tarkennuksista koskee oppivelvollisten majoitus- ja matkakorvauksia, josta kansanedustaja Sandra Bergqvist (RKP) on huomauttanut, etteivät ota huomioon saariston ja harvaan asuttujen alueiden olosuhteita.

Lue seuraava artikkeli