Wickström: Terveydenhuoltouudistus pitää johtaa parempiin lasten ja nuorten palveluihin

Aluevaalien alla käytävissä keskusteluissa on tullut selvästi ilmi, että nuorten hyvinvointi on asia, jota meidän on otettava vakavasti. Meidän on priorisoitava nuorten syrjäytymistä ehkäisevää työtä. RKP:n varapuheenjohtaja Henrik Wickström painottaa, että yhteistyö koulun ja oppilashuollon välillä on toimittava myös kun uudet hyvinvointialueet ottavat vetovastuun.

– Meidän on löydettävä oppilaat, jotka voivat huonosti, ja varmistettava, että he saavat tarvitsemansa avun ajoissa. Psykologi- ja kuraattoripalveluiden on oltava helposti saatavilla. Meidän on myös varmistettava, että löytyy tarpeeksi ruotsinkielisiä asiantuntijoita, jotka voivat antaa lapsille ja nuorille tukea, Wickström sanoo.

Wickström toivoo myös, että hyvinvointialueet panostavat mielenterveyspalveluiden kehittämiseen. Avun hakeminen voi olla monelle nuorelle iso askel, siksi tarvitaan matalan kynnyksen vastaanottoja. Tämä on asia, jota RKP on pitkään ajanut.

– Tarvitsemme matalan kynnyksen vastaanottoja siellä, missä nuoret liikkuvat ja että he tarvittaessa pääsevät vastaanotolle myös ilman ajanvarausta. Koronapandemian aikana psyykkinen pahoinvointi on lisääntynyt. Meidän on nyt aktiivisesti tarjottava nuorille tukea, Wickström, sanoo.

 

Adlercreutz: Äänestä paremman hoidon ja hoivan puolesta

Reilun viikon kuluttua Suomi äänestää maan ensimmäisissä aluevaaleissa. Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anders Adlercreutz painottaa äänestämisen tärkeyttä, vaikka moni tuntee epävarmuutta uusia vaaleja kohtaan.

Lue edellinen artikkeli

Torvalds jatkaa koordinaattorina EU-parlamentin ympäristövaliokunnassa

Nils Torvalds (RKP/Renew) valittiin tiistaina 25. tammikuuta uudelleen poliittisen ryhmänsä koordinaattoriksi EU-parlamentin ympäristövaliokunnassa. Koordinaattorin valinta suoritettiin perinteisesti Euroopan parlamentin toimikauden puolivälissä.

Lue seuraava artikkeli