Wickström: Ukrainalaiset pakolaiset eivät saa joutua hyväksikäytön uhreiksi

RKP varapuheenjohtaja Henrik Wickströmin mielestä kaikilla EU-mailla on velvollisuus ryhtyä toimenpiteisiin, jotta ukrainalaiset pakolaiset eivät joudu hyväksikäytön ja ihmiskaupan uhreiksi. Wickström on huolissaan viime päivien uutisista siitä, että rikollisjärjestöt yrittävät käyttää ukrainalaisten pakolaisten heikkoa asemaa hyväkseen, ja että tätä tapahtuu myös Suomessa.

– Meillä on tällä hetkellä Euroopassa meneillään suurin pakolaisvirta toisen maailmansodan jälkeen. On meidän vastuullamme ehkäistä kaikki rikollinen toiminta, jossa ukrainalaisten heikkoa asemaa käytetään hyväksi. Meillä kaikilla on vastuu siitä, että jokaisen ihmisen ihmisoikeuksia kunnioitetaan, Wickström sanoo.

Wickström osallistui tänään eurooppalaisten liberaalipuolueiden ALDE:n puoluejohtajakokoukseen Brysselissä. Kokouksessa Wickström nosti esille Ukrainan hirvittävän sodan ja sen vaikutukset Eurooppaan.

– Meidän kaikkien on tuomittava Venäjän hyökkäys Ukrainaan. Meidän tulee kaikin tavoin tukea ukrainalaista kansaa heidän taistelussaan vapaan demokratian ja eurooppalaisten arvojen puolesta, Wickström sanoo.

Adlercreutz haluaa samanarvoiset tutkinnot Pohjoismaihin

-Opiskelu Norjassa tai Ruotsissa tulisi olla itsestään selvä vaihtoehto kaikille suomalaisille nuorille heidän pohtiessaan opiskelupaikkaa. Kuten Suomen tulisi olla itsestään selvä vaihtoehto muissa pohjoismaissa asuville nuorille.

Lue edellinen artikkeli

Bergqvist ehdottaa taloudellisia ja hallinnollisia helpotuksia yksityistielosseille

Saaristoliikenne on Suomessa maksutonta, lukuun ottamatta yksityislossit. Näitä on Suomessa 21 ja niiden kustannukset sekä hallinnollinen taakka ovat merkittäviä. Kansanedustaja ja liikenne- ja viestintävaliokunnan jäsen Sandra Bergqvist (RKP) on yhdessä kansanedustaja Ari Torniaisen (Kesk.) kanssa jättänyt hallitukselle kirjallisen kysymyksen, jossa vaaditaan helpompaa toimintaympäristöä yksityistielosseille.

Lue seuraava artikkeli