Adlercreutz haluaa samanarvoiset tutkinnot Pohjoismaihin

-Opiskelu Norjassa tai Ruotsissa tulisi olla itsestään selvä vaihtoehto kaikille suomalaisille nuorille heidän pohtiessaan opiskelupaikkaa. Kuten Suomen tulisi olla itsestään selvä vaihtoehto muissa pohjoismaissa asuville nuorille.

Tämän Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anders Adlercreutz nosti esille tänään keskiviikkona pohjoismaisen yhteistyön tulevaisuutta koskevassa ajankohtaiskeskustelussa eduskunnassa. 

– Tekemällä tutkinnoista aidosti vertailukelpoisia ja tasavertaisia voisimme huomattavasti vahvistaa sekä pohjoismaista yhteistyötä että nuortemme tulevaisuudennäkymiä, sanoo Adlercreutz.

Adlercreutzin mukaan tutkintojen automaattinen tunnustaminen antaisi kaikille saman kelpoisuuden työtä tai opiskelupaikka haettaessa ja samalla lisäisi Pohjoismaiden houkuttelevuutta opiskelukohteena.

-Näin avaisimme nuorille uusia ovia, vahvistaisimme Pohjoismaista yhteenkuuluvuutta ja olisimme edelläkävijöitä Euroopan korkeakoulualueella, sanoo Adlercreutz.

Blomqvist: Yhteistyö vahvistaa Pohjoismaita

23. maaliskuuta vietämme Pohjolan päivää. Tänä päivänä, 60 vuotta sitten, allekirjoitettiin Helsingin sopimus, joka on virallisen pohjoismaisen yhteistyön oikeudellinen kehys. Tänä vuonna juhlimme pohjoismaista yhteistyötä uudessa ja vakavassa turvallisuuspoliittisessa tilanteessa Venäjän hyökättyä Ukrainaan.

Lue edellinen artikkeli

Wickström: Ukrainalaiset pakolaiset eivät saa joutua hyväksikäytön uhreiksi

RKP varapuheenjohtaja Henrik Wickströmin mielestä kaikilla EU-mailla on velvollisuus ryhtyä toimenpiteisiin, jotta ukrainalaiset pakolaiset eivät joudu hyväksikäytön ja ihmiskaupan uhreiksi. Wickström on huolissaan viime päivien uutisista siitä, että rikollisjärjestöt yrittävät käyttää ukrainalaisten pakolaisten heikkoa asemaa hyväkseen, ja että tätä tapahtuu myös Suomessa.

Lue seuraava artikkeli