Bergqvist hallituksen historiallisen iltakoulun jälkeen – ”Liikkumisen lisääminen Suomessa on kaikkien ministerien vastuulla”

Hallitus kokoontui torstai-iltana iltakouluun, jonka teemana oli liikkumattomuuden torjuminen. Liikunta-, urheilu- ja nuorisoministeri, RKP:n varapuheenjohtaja Sandra Bergqvist sanoo, että lienee ensimmäinen kerta Suomen historiassa kun hallitus pitää iltakoulun liikkumattomuudesta. Hän pitää sitä osoituksena siitä, että tämä hallitus on ymmärtänyt poikkihallinnollisuuden merkityksen suomalaisten fyysisen hyvinvoinnin vahvistamisessa.

– Liikkumattomuus on haaste lähes kaikille yhteiskuntamme sektoreille. Terveydenhuollon kustannukset kasvavat, oppimistulokset laskevat, tuottavuus laskee, varusmiesten kunto on heikentynyt ja turvallisuusviranomaisten on vaikeampi saada koulutuksiinsa fyysisesti hyvin suoriutuvia henkilöitä. Siksi meidän on pohdittava kaikilla sektoreilla, miten liikkumista voidaan edistää. Liikkumisen lisääminen Suomessa on kaikkien ministerien vastuulla, ministeri Bergqvist sanoo.

Hallituksen tavoitteena on lisätä liikkumista kaikissa ikäryhmissä ja sen toteuttamiseksi on laadittu poikkihallinnollinen Suomi Liikkeelle-ohjelma fyysisen aktiivisuuden edistämiseksi sekä suomalaisten toimintakyvyn parantamiseksi. Tähän hallitus on varannut myös 20 miljoonaa euroa vuotuista ohjelmarahoitusta.

– Nyt meidän on katkaistava liikkumattomuuskehitystä. Se on mahdollista, mutta se vaatii meiltä kaikilta ponnistuksia. Kaikilla sektoreilla on nyt mietittävä, miten rakenteita voidaan muuttaa, jotta suomalaisten arkeen saadaan lisää liikkumista ja arkiliikuntaa, Bergqvist sanoo.

Lisätietoja Suomi liikkeelle ohjelmasta: https://okm.fi/suomi-liikkeelle

Wickström kritisoi HUS:in johdon toimintaa Uudenmaan palveluverkon suhteen

- muutoksia esitetään Lohjan, Porvoon ja Raaseporin sairaaloihin

Lue edellinen artikkeli

Torvalds: Pakkausjäteasetuksesta sopu!

Euroopan parlamentti ja Eurooppa-neuvosto pääsivät maanantaina sopuun pakkauksia ja pakkausjätteitä koskevista uusista säännöistä. EU asettaa ensimmäistä kertaa jäsenmaille velvoitteen vähentää pakkausjätteen määrää vähintään 5 % vuoteen 2030 mennessä, 10 % vuoteen 2035 mennessä ja 15 % vuoteen 2040 mennessä. Myös maltilliset tavoitteet koskien uudelleenkäytettäviä astioita otetaan käyttöön. Tällä hetkellä jokainen Euroopan kansalainen tuottaa keskimäärin 190 kg pakkausjätettä vuodessa.

Lue seuraava artikkeli