Adlercreutz: Panostakaa nuorten yrittäjyyskasvatukseen kunnissa!

Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anders Adlercreutz haluaa kannustaa kuntia panostamaan nuoriinsa tarjoamalla heille yrittäjyyskasvatusta kouluissa.

– Yrittäjyyskasvatus antaa nuorille tärkeitä oppeja ja taitoja työelämään. Se antaa heille mahdollisuuden kokeilla siipiään, onnistua ja epäonnistua turvallisessa ympäristössä ilman taloudellista riskiä. Se opettaa taloustaitoja mutta näyttää myös, kuinka luovuus ja yhteistyö voivat kantaa pitkälle. Nämä ovat taitoja, joille lapsilla ja nuorilla varmasti on hyötyä tulevassa työelämässään, Adlercreutz sanoo. 

Adlercreutz mainitsee esimerkkinä Nuori Yrittäjyys ry:n, joka tarjoaa suomalaisille kouluille maksuttomia ohjelmia yrittäjyyskasvatuksessa. Yhdistys on juuri kerännyt tukea yli 6 miljoonan euron edestä, jotta toimintaa voidaan laajentaa.

– Haluan rohkaista kaikkia kuntia lähtemään mukaan tämän tyyppisiin verkostoihin, joista Nuori Yrittäjyys on yksi esimerkki. He ovat hyvin konkreettisella tavalla vihkineet jo kymmeniä tuhansia nuoria yrittäjyyden polulle. Tämä on panostus, joka kantaa hedelmää pitkällä tähtäimellä. Panostus nuoriin on panostus tulevaisuuteen, yrittäjyyteen Suomessa sekä työllisyyteen.

Bergqvist pitää taksialan selkeämmät säännöt tervetulleina

Eduskunta on tänään (25.3) käsitellyt taksisääntelyn tarkistusta. Lakiehdotuksella pyritään korjaamaan ongelmat, jotka syntyivät viime hallituskauden sääntelyn purkamisen jälkeen. Kansanedustaja ja liikenne- ja viestintävaliokunnan jäsen Sandra Bergqvist (RKP) suhtautuu hyvin myönteisesti hallituksen esittämiin muutoksiin.

Lue edellinen artikkeli

Ehdotetut kulttuuri- ja liikuntasetelit Helsingin henkilöstölle ovat tervetulleita

Helsingin kaupunginhallitus on tänään hyväksynyt viime vuoden tilinpäätöksen. Näin yleisesti katsoen, tulos oli odotettua parempi, sanoo kaupunginhallituksen jäsen Marcus Rantala(RKP).

Lue seuraava artikkeli