Borgarsdóttir Sandelin: Vihaa ei tule kohdistaa Suomen venäjänkielisiä kohtaan

Useat Suomessa asuvat venäjänkieliset ja venäläistaustaiset ihmiset ovat huolissaan johtuen Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan. Jotkut heistä kertovat joutuneensa vihan kohteeksi esimerkiksi julkisilla paikoilla. Tämä tulee ilmi Helsingin Sanomien teettämässä kyselyssä. Myös Mannerheimin Lastensuojeluliitto vahvistaa, että useat venäläistaustaiset lapset ja nuoret ovat joutuneet nyt kiusaamisen kohteeksi.

– Tilanne on kaikille vaikea. Kuitenkin on tärkeää, ettemme kohdista vihaa lähimmäisiämme, kuten Suomessa asuvia venäläisiä kohtaan. On hyvä, jos tilanteesta voidaan keskustella niin työpaikoilla kuin kouluissakin, RKP:n varapuheenjohtaja Silja Borgarsdóttir Sandelin sanoo.

– Oikeudenmukaisuus ja tasa-arvoinen kohtelu ovat osa arvojamme, joita vaadimme myös muilta. Siksi meidän on nyt, jos koskaan, osoitettava, että elämme niin kuin opetamme. Suomi on vahva demokratia ja vahvaan demokratiaan kuuluu vähemmistöjen oikeuksien kunnioittaminen.

– Jokainen meistä voi edistää hyvää keskusteluilmapiiriä ja kunnioitusta ja taata turvallisen arjen jokaiselle Suomessa asuvalle.

Blomqvist: Kunnianhimoinen ilmastolaki tukee ilmastotavoitteitamme

Hallitus on tänään antanut esityksen ilmastolaiksi. Hallitusten välinen ilmastonmuutospaneeli IPCC julkaisi edellisellä viikolla uuden raportin, joka käsittelee ilmastonmuutoksen vaikutuksia ja sopeutumista muutoksiin.

Lue edellinen artikkeli

Jan-Erik Kress kansanedustaja Anders Norrbackin uusi avustaja

Jan-Erik Kress Sipoosta aloittaa RKP:n kansanedustaja Anders Norrbackin avustajana. Kress on koulutukseltaan valtiotieteiden kandidaatti, ja viimeistelee maisterinopintojaan Åbo Akademiissa. Kress on viimeisimmän vuoden aikana työskennellyt virkamiehenä Lounais-Suomen Poliisilaitoksella.

Lue seuraava artikkeli