Enemmän Eurooppaa tarkoittaa enemmän tasa-arvoa ja vähemmän rasismia

Iso-Britannian kansalaisten esittämä toive maan irtautumisesta Euroopan Unionista on aiheuttanut mittavia taloudellisia huolia niin Isossa-Britanniassa kuin muuallakin Euroopassa.

Kansanedustaja Eva Biaudet muistuttaa, että eron ympärillä velloneella keskustelulla on myös paljon vaarallisempia seurauksia.

– Keskustelu on ollut yksinkertaistettua ja keskittynyt maahanmuuttoon ja pakolaistilanteeseen siksi, että äärioikeistolaiset ja ulkomaalaisvastaiset poliitikot ovat onnistuneet kääntämään katseet toisaalle, pois itsestään. Sen sijaan nämä poliitikot ovat määrätietoisesti pyrkineet luomaan viholliskuvaa ulkomaalaisista, jotka uhkaavat tuttuja kansallisia rakenteita, riippumatta tulijoiden lukumäärästä tai moninaisuudesta. Näin on politiikassa valitettavasti tehty kautta aikojen. Vihapuheen, rasismin ja naisvihan röyhkeämpi ote jopa vakiintuneiden poliittisten liikkeiden keskuudessa tekee meistä jokaisesta naisesta ja vähemmistöön kuuluvasta potentiaalisen väkivallan ja väkivaltaisen häirinnän uhrin, Biaudet sanoo.

– Vapaa liikkuvuus on yksi neljästä perusvapaudesta ja tärkeä luomaan sekä lisää luottamusta että enemmän verkostoja ihmisten välillä Euroopassa. Eristäytyminen luo epäluottamusta.

Biaudet’n mukaan yhtenäistä Eurooppaa tarvitaan nyt enemmän kuin koskaan lunastamaan odotuksia paremmasta EU:sta. Hän peräänkuuluttaa hallitukselta yhdessä muiden pohjoismaisten EU-jäsenten kanssa toimia yhteisen EU-strategian rakentamiseksi. Strategian tavoitteena tulisi olla yhteisten eurooppalaisten ja pohjoismaisten arvojen, kuten tasa-arvo ja yhdenvertaisuus, syventäminen.

– Naisiin kohdistuva väkivalta on yksi EU-maiden vakavimpia ihmisoikeusongelmia ja haittaa naisten ja EU-maiden kehitystä monin tavoin. Siksi meidän tulisi aktiivisesti edistää esimerkiksi EU:n jäsenyyttä Istanbulin sopimukseen naisiin kohdistuvan väkivallan ehkäisemisestä ja torjumisesta. Yhteisen ja paremman Euroopan rakentamisessa tarvitaan myös naisia!

Miten sote-uudistus säästää rahaa?

Hallitus esitteli eilen keskiviikkona lyhyellä varoitusajalla tähänastisia aikaansaannoksiaan sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistamisessa. Lähes 600 sivua pitkän paketin keskeisin huomio on, että se on täysin keskeneräinen.

Lue edellinen artikkeli

Onko Suomella kaksi eri linjaa EU-politiikassa?

Hallituksen EU-politiikan on oltava uskottavaa. Tätä RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson peräänkuulutti Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenvuorossa eduskunnan Brexit-keskustelussa perjantaina.

Lue seuraava artikkeli