Henriksson kulttuuri- ja tapahtuma-alan tukipaketista: Erittäin tärkeä paketti!

Hallitus on tänään sopinut laajasta tukipaketista kulttuuri- ja liikuntasektoreille, sekä tapahtuma-alalle. Tavoitteena on lieventää näiden alojen akuuttia kriisiä, joka johtuu koronaviruksen leviämisen estämiseksi tehdyistä toimenpiteistä. RKP:n puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson iloitsee päätöksestä.

– Kulttuuri- ja tapahtumasektorit ovat kärsineet todella paljon tämän pandemian seurauksena. Monet yrittäjät, freelancerit ja työntekijät ovat kriisin alusta asti joutuneet elämään epävarmuudessa ja ilman riittäviä tuloja. Tämä on tärkeä ja kaivattu paketti, Henriksson sanoo. 

Tukipaketti on rakennettu siten, että se huomioi alojen moninaisuuden ja eri kulttuuritoimijat, joten sekä yrittäjät että freelancerit nyt voivat saada tukea. Sen lisäksi tukea saavat muun muassa eri kulttuuri-instituutiot, kulttuurijärjestöt, ja kesäteatterit. Myös eri urheiluseurat ja -tapahtumat voivat saada tukea. 

– Kulttuuri- ja urheilusektori sekä tapahtuma-ala ovat kärsineet kohtuuttoman paljon ja ansaitsevat tämän tuen. Meillä ihmisillä on padottu tarve saada nauttia kulttuurista kaikissa sen muodoissa ja kokea asioita yhdessä. Monet meistä odottavat pääsyä teatteriin, konsertteihin, jalkapallo-otteluihin ja muihin tapahtumiin, joissa voimme nauttia yhdessä taiteesta, musiikista ja urheilusta. Tänään esittelemämme exit-strategia pohjustaa sitä mahdollisuutta, kunhan koronavirustilanne sen sallii, Henriksson toteaa.

Tukipaketin koko on yhteensä noin 230 miljoonaa euroa.

Blomqvist: Kilpailukyky ratkaisee teollisuuden tulevaisuuden

- Suomen teollisuuden kilpailukyvyn vahvistaminen on ensisijaisen tärkeätä metsäteollisuuden viimeaikaisten lakkauttamispäätösten valossa, sanoo Thomas Blomqvist, pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri.

Lue edellinen artikkeli

Norrback: Susikantaa pitäisi voida rajoittaa jatkossa tehokkaammin

Kansalaisaloite suden kannanhoidollisen metsästyksen käsittely aloitettiin, maa- ja metsätalousvaliokunnassa. Tiistaina julkisessa kuulemisessa olivat mukana kansalaisaloitteen vireillepanijat, sekä maa- ja metsätalousministeriön-, Luonnonvarakeskuksen- ja Suomen riistakeskuksen asiantuntijoita.

Lue seuraava artikkeli