Olemme Suomen EU-myönteisin puolue. EU:n on oltava yhdistävä poliittinen voima rauhan, hyvinvoinnin, vakauden ja oikeudenmukaisuuden puolesta Euroopassa ja koko maailmassa. EU:n tulee keskittyä kokonaisvaltaisiin kysymyksiin kuten ihmisoikeuksiin, vapauteen, kauppaan, ilmastoon ja osaamiseen. Ollakseen uskottava toimija, EU:ssa täytyy olla pitkäjänteinen, avoin ja lähestyttävä päätöksentekokulttuuri, jossa pystytään huomioimaan eri jäsenmaiden erityispiirteet.

Anders Wikström

Lehdistösihteeri

Yhteystiedot »

Charlotta Sederholm on europarlamentaarikko Nils Torvaldsin uusi harjoittelija

Charlotta Sederholm, 24, aloitti harjoittelujaksonsa europarlamentaarikko Nils Torvaldsin toimistossa helmikuun alussa, ja työskentelee EU-parlamentissa kesäkuun loppuun saakka. Harjoittelu on osa Svenska Bildningsförbundetin järjestämää Liberal Praktik -harjoitteluohjelmaa. Sederholm on valtio-opin maisteriopiskelija Helsingin yliopistossa ja on aikaisemmin tehnyt harjoittelun Suomen pysyvässä edustustossa YK:lle Genevessä.

Torvalds: Uudesta jätevesidirektiivistä sopu

Euroopan parlamentti ja Eurooppa-neuvosto pääsivät maanantaina sopuun uusista yhdyskuntajätevesisäännöistä ympäristön ja ihmisten terveyden parhaaksi. Nils Torvalds (RKP/Renew) on toiminut parlamentin pääneuvottelijana ja on erittäin tyytyväinen löydettyyn sopuun.

Euroopan parlamentti haastaa komission oikeuteen löyhyydestä Unkaria kohtaan

Euroopan parlamentti näytti tänään suurella enemmistöllä hyväksytyllä päätöslauselmalla, kuinka se on saanut tarpeekseen Unkarin eurooppalaisten perusarvojen vastaisista toimista. Ukrainan avustuspaketin estäminen joulukuussa ja sitä seurannut Euroopan komission selkärangaton toiminta oli viimeinen pisara.

Ministeri Adlercreutz COP28-ilmastokokouksesta: EU:n osoitti johtajuutta

COP28-ilmastoneuvotteluissa Dubaissa on tänään 13. joulukuuta saavutettu sopu. Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Anders Adlercreutz mukaan EU:n kädenjälki näkyy tuloksessa. Ensimmäistä kertaa koskaan maat ovat sopineet kehotuksesta siirtyä pois fossiilisista polttoaineista energiantuotannossa. Lisäksi sovittiin uusiutuvan energian kapasiteetin kolminkertaistamisesta globaalilla tasolla ja energiatehokkuuden kaksinkertaistamisesta vuoteen 2030 mennessä.

Adlercreutz: Elinvoimaiset rajaseudut ovat tärkeitä koko Euroopalle

Yleisten asioiden neuvoston kokouksesssa Brysselissä keskusteltiin tällä viikolla EU:n koheesiosta. Koheesiopolitiikan ja -rahoituksen tavoitteena on pienentää eroavaisuuksia EU:n eri alueiden välillä. Eurooppaministeri Anders Adlercreutz edusti Suomea kokouksessa. Suomen itärajan – ja samalla koko EU:n ulkorajan – tilanne huomioitiin myös kokouksessa.