Artikkelit

Hae artikkeleista

Torvalds: Luonnon ennallistamisasetus vastatuulessa

Euroopan parlamentin ympäristövaliokunta ei olisi voinut olla jakautuneempi tiistain äänestyksessä, jossa valiokunnan mietinnöstä ennallistamisasetuksen lakiehdotuksesta äänestettiin. Tulos oli 44-44, eli tarvittavaa enemmistöä ei saavutettu ja mietintö hylättiin. Näin ollen kaikki parlamentin työtä valmistelleet valiokunnat, eli ympäristövaliokunta, kalatalousvaliokunta ja maatalousvaliokunta ovat äänestäneet mietintöjään vastaan.

Lue lisää

Ruotsalainen eduskuntaryhmä päätti valiokuntapaikoista

Ruotsalainen eduskuntaryhmä nimesi tiistaina jäsenensä eduskunnan eri valiokuntiin tulevalle vaalikaudelle. Valiokuntatyö on keskeinen osa kansanedustajan eduskuntatyötä. Eduskuntaryhmän koko oikeuttaa edustukseen kaikissa valiokunnissa, paitsi tarkastusvaliokunnassa. Koska ryhmän kolme ministeriä eivät osallistu valiokuntatyöhön, jakaantuvat paikat muiden seitsemän edustajan kesken.

Lue lisää

Mikaela Nylander nimitetty valtiosihteeriksi

Hallitus on istunnossaan tänään 22. kesäkuuta nimittänyt kauppatieteiden maisteri, oikeusnotaari Mikaela Nylanderia valtiosihteeriksi opetusministerille Anna-Maja Henrikssonille. Nylander on toiminut valtiosihteerinä oikeusministeriössä vuosina 2021-2023.

Lue lisää

Wickström: Suomen kasvu ja tulevaisuus keskiössä hallitusohjelmassa

Eduskunta keskusteli tänään (21.6) hallitusohjelmasta. Puheessaan Wickström painotti, että Suomi on poikkeuksellisen haastavassa tilanteessa. Haasteita pyritään korjaamaan uuden hallitusohjelman avulla ja Wickström korosti puheessaan, että uuden hallituskauden lähtökohdat ovat hyvin erilaiset, kuin edellisen kauden.

Lue lisää

Henriksson, Adlercreutz ja Bergqvist ministereiksi Orpon hallitukseen

Suomen ruotsalainen kansanpuolue saa kolme ministeriä tulevaan hallitukseen. RKP:n puheenjohtaja, kansanedustaja Anna-Maja Henrikssonista tulee opetusministeri, jonka vastuualueella ovat myös pohjoismaiset asiat. Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Anders Adlercreutzista tulee Eurooppa- ja omistajaohjausministeri ja kansanedustaja Sandra Bergqvististä tulee liikunta-, urheilu- ja nuorisoministeri (2 vuotta).

Lue lisää

Henriksson jatkaa RKP:n puheenjohtajana

Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson valittiin uudelleen puolueen puheenjohtajaksi Tampereella pidetyssä puoluekokouksessa. Henriksson on toiminut RKP:n puheenjohtajana vuodesta 2016.

Lue lisää