Artikkelit

Hae artikkeleista

Blomqvist: Nollatoleranssi seksuaalista häirintää kohtaan

Seksuaalinen häirintä on edelleen suuri yhteiskunnallinen ongelma ja se on ristiriidassa jokaisen yksilön yksityisyyden ja turvallisuuden oikeuden kanssa. Ongelmasta eroon pääsemiseksi tarvitaan pitkäjänteistä työtä, huomauttaa pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist. Ministeri Blomqvist osallistuu tänään (8.2) pyöreän pöydän keskusteluun häirinnän ehkäisystä ja tasavertaisen kohtelun lisäämisestä pelastusalalla.

Lue lisää

Adlercreutz: Tarvitsemme yrittäjädiplomin toiselle asteelle.

– Asenne yrittäjyyteen on kehittynyt todella positiivisesti. Yhä useampi nuori kokee yrittäjyyden mahdollisuutena. Tämän asennemuutoksen tulisi näkyä myös opetuksessa. Siksi meidän tulisi ottaa yrittäjädiplomi osaksi toiseen asteen koulutusta.
Näin toteaa Anders Adlercreutz, RKP:n kansanedustaja ja eduskuntaryhmän puheenjohtaja.

Lue lisää

Blomqvist: Rajaestetyöllä on merkitystä pohjoismaisten kansalaisten arjessa

Hallituksen selonteko pohjoismaisista rajaesteistä käsitellään tänään (2.2.) palautekeskustelussa eduskunnassa. Rajaesteillä tarkoitetaan lakeja, julkisia määräyksiä tai menettelyjä, jotka estävät henkilöiden vapaata liikkuvuutta tai yritysten mahdollisuuksia toimia rajojen yli Pohjoismaissa. Selontekotyötä johtanut pohjoismainen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist on tyytyväinen, että ulkoasiainvaliokunta korostaa mietinnössään rajaestetyön ja sen tärkeyden esille tuomisen merkitystä selonteon kautta.

Lue lisää

Henriksson lisätalousarviosta: ”Terveydenhuollon tilanne on saatava hallintaan”

Hallitus on tänään päättänyt ehdotuksesta tämän hallituskauden todennäköisesti viimeisestä lisätalousarviosta. Lisätalousarviossa myönnetään muun muassa lisää varoja terveydenhuoltoon, suomalaisten tukemiseen korkeiden sähkönhintojen vuoksi sekä nuorisorikollisuuden torjuntaan. Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen puheenjohtajalle, oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonille on ollut tärkeää, että terveydenhuoltoon myönnetään nyt enemmän resursseja.

Lue lisää