Artikkelit

Hae artikkeleista

Torvalds: Pakkausjäteasetuksesta sopu!

Euroopan parlamentti ja Eurooppa-neuvosto pääsivät maanantaina sopuun pakkauksia ja pakkausjätteitä koskevista uusista säännöistä. EU asettaa ensimmäistä kertaa jäsenmaille velvoitteen vähentää pakkausjätteen määrää vähintään 5 % vuoteen 2030 mennessä, 10 % vuoteen 2035 mennessä ja 15 % vuoteen 2040 mennessä. Myös maltilliset tavoitteet koskien uudelleenkäytettäviä astioita otetaan käyttöön. Tällä hetkellä jokainen Euroopan kansalainen tuottaa keskimäärin 190 kg pakkausjätettä vuodessa.

Lue lisää

Bergqvist hallituksen historiallisen iltakoulun jälkeen – ”Liikkumisen lisääminen Suomessa on kaikkien ministerien vastuulla”

Hallitus kokoontui torstai-iltana iltakouluun, jonka teemana oli liikkumattomuuden torjuminen. Liikunta-, urheilu- ja nuorisoministeri, RKP:n varapuheenjohtaja Sandra Bergqvist sanoo, että lienee ensimmäinen kerta Suomen historiassa kun hallitus pitää iltakoulun liikkumattomuudesta. Hän pitää sitä osoituksena siitä, että tämä hallitus on ymmärtänyt poikkihallinnollisuuden merkityksen suomalaisten fyysisen hyvinvoinnin vahvistamisessa.

Lue lisää

Henriksson: On aika kääntää sivua

RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson ei tule asettumaan ehdolle puolueen puheenjohtajaksi seuraavilla puoluepäivillä. Hän kertoi asiasta lehdistötilaisuudessa tiistaina 27.2.

Lue lisää

Lönnfors ei jatka Uudenmaan RKP:n puheenjohtajana

Uudenmaan RKP:n puheenjohtaja Hanna Lönnfors ei jatka piirin puheenjohtajana. Lönnfors valittiin puheenjohtajaksi keväällä 2021. Hän johti piiriä Suomen ensimmäisissä hyvinvointialuevaaleissa 2022 ja eduskuntavaaleissa 2023. Hänen johdollaan myös piirin toiminta- ja kokouskulttuuria muutettiin koronapandemian jälkeen.

Lue lisää