Artikkelit

Hae artikkeleista

Wickström: Maailman onnellisin maa ei saa kääntää selkäänsä kasvavien huumeongelmien edessä

RKP:n varapuheenjohtaja, kansanedustaja Henrik Wickström on huolissaan kasvavasta määrästä huumekuolemia Suomessa. Vuonna 2021 huumausaineisiin kuoli Suomessa vajaat 290 henkilöä. Jokaisella näistä ihmisestä on oma tarinansa, omat läheisensä ja ystävät, jotka ovat jääneet näitä menetettyjä henkilöitä kaipaamaan. Diakonissalaitos tiedotti eilen, että Suomi on jo kärjessä alle 25-vuotiaiden huumekuolemissa.

Lue lisää

Euroopan parlamentti antoi lopullisen hyväksynnän: EU saa päivitetyn uusiutuvan energian direktiivin

Euroopan parlamentti hyväksyi tiistaina uusiutuvan energian direktiivin kolmikantaneuvottelujen tuloksen. Useimmiten parlamentin lopullisessa äänestyksessä on kyse lähinnä muodollisuudesta, joka hoidetaan pian neuvottelujen jälkeen. Tällä kertaa Eurooppa-neuvoston hyväksyntä viipyi, jäsenmaiden erimielisyyksistä johtuen. Näin ollen Euroopan parlamenttikaan ei pystynyt aikaisemmin antamaan lopullista hyväksyntäänsä päivitetylle lainsäädännölle.

Lue lisää

Ministeri Bergqvist: Kaikkien on saatava olla oma itsensä ja tuntea olonsa turvallisesti – myös urheilussa ja nuorisotyössä

Valtioneuvoston tiedonannon yhdenvertaisuuden, tasa-arvon ja syrjimättömyyden edistämisestä suomalaisessa yhteiskunnassa käsittely on tänään alkanut eduskunnassa. Suomen Ruotsalaisen kansanpuolueen varapuheenjohtaja, liikunta-, urheilu- ja nuorisoministeri Sandra Bergqvist pitää tiedonantoa erittäin selkeänä viestinä siitä, että rasismille ei ole minkäänlaista sijaa suomalaisessa yhteiskunnassa. Bergqvistille on ollut tärkeää, että urheilua ja nuorisotyötä käsitellään tiedonannossa

Lue lisää

Hyvinvointialueen työntekijät saavat pyöräedun

Pohjanmaan aluevaltuusto kokoontui maanantaina 4.9. syksyn ensimmäiseen kokoukseen. Hyvinvointialueen johtaja Marina Kinnunen esitteli alueen talouskuvaa tilannekatsauksessa. Johtaja nosti myös esille mediassa viime aikoina esitetyn puhelinvaihdetta koskevan kritiikin. Kinnunen sanoi, että palaute on otettu vastaan ja kehitystä tapahtuu koko ajan. Rainer Bystedt esitti kokouksessa aloitteen samasta asiasta.

Lue lisää