Laura Fagerlund blir tillförordnad verksamhetskoordinator för SFP i Nyland

Laura Fagerlund har utsetts till tillförordnad verksamhetskoordinator för SFP i Nylands krets. Fagerlund kommer att tillsammans med kontaktchefen ansvara för den övergripande verksamheten i kretsen. Fagerlund inleder sitt arbete 17.2.2020.

– Det känns spännande att inleda arbetet på SFP och tillsammans med kretsen upprätthålla och stärka verksamheten i Nyland. Jag ser fram emot att lära känna alla aktiva medlemmar och tillsammans förbereda oss för ett lyckat kommunalval nästa år, säger Fagerlund.

Fagerlund är hemma från Hangö och är på slutrakan av sina samhällsvetenskapliga studier vid Åbo Akademi och har erfarenhet av internationell politik. Hon har senast arbetat  vid det liberala och officiella oppositionspartiet i Sydafrika, Democratic Alliance.

Offentlig upphandling ska innehålla klimatkriterier

Regeringen sammanträdde till ett klimatseminarium i Nordsjö i Helsingfors i början av veckan för att bland annat fundera över hur offentlig upphandling kunde styras till att bättre främja klimatvänliga alternativ. Det beräknas att värdet av all offentlig upphandling uppgår till 35 miljarder euro varje år. Riksdagsledamot Veronica Rehn-Kivi satt med i upphandlingsarbetsgruppen som förberedde förslaget som ska hjälpa Finland på vägen mot kolneutralitet.

Läs föregående artikel

Tommi Kippola blir tillförordnad verksamhetskoordinator för SFP i Egentliga Finland

Tommi Kippola har utsetts till tillförordnad verksamhetskoordinator för SFP i Egentliga Finlands krets. Kippola kommer att tillsammans med kontaktchefen ansvara för den övergripande verksamheten i kretsen. Kippola inleder sitt arbete 11.2.2020.

Läs följande artikel