Henriksson ja Bergqvist: Elinkeinoelämä tarvitsee toimivia yhteyksiä

RKP:n puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson ja kansanedustaja Sandra Bergqvist vierailivat tänään Kemiönsaarella. Päivän ohjelmassa oli muun muassa vierailu kalajalostamo Salmonfarmilla Kasnäsissä ja tapaaminen Paraisten kaupunginjohtaja Patrik Nygrénin sekä Kemiönsaaren vt. kunnanjohtaja Erika Strandbergin kanssa.

Henriksson ja Bergqvist sanovat, että toimivat yhteydet ovat erittäin tärkeitä saariston elinvoimaisuudelle, yrittelijäisyydelle ja elinkeinoelämän kehitykselle.

– Haluan nähdä nopean ratkaisun Kirjalansalmen sillan uudisrakentamisen suhteen. Sillan elinkaari alkaa olla lopuillaan. Ilman ainoaa tieyhteyttä mantereelle, jäävät yli 15 000 ihmistä ja 1 300 yritystä jumiin. Niiden joukossa on muun muassa Finnsementin tehdas, joka Paraisilta toimittaa sementtiä suureen osaan eteläisen Suomen rakennustyömaista. Moni asia pysähtyy, mikäli raskas liikenne ei voi ajaa sillalla, Henriksson sanoo.

Viime vuonna RKP teki paljon töitä Paraisten väylän suunnittelurahoituksen eteen. Hanke on tärkeä koko saaristolle. 

– On tärkeää, että suunnittelu nyt valmistuu. Väylä on elintärkeä niin muuttoliikkeen kuin teollisuudenkin kannalta. Paraistenväylä, kuten Kirjalansalmensilta, merkitsee paljon muun muassa koko eteläisen Suomen rakennusteollisuudelle, Henriksson sanoo.

Paikalliset panostukset muuttoliikkeeseen ja etätyöhön tuottavat tuloksia.

– Kemiönsaari on koronavuoden aikana tehnyt paljon onnistuneita paikallisia panostuksia niin muuttoliikkeen parantamiseen kuin kunnan verkkoyhteyksiinkin. Resurssien uudelleenohjaus tapahtumista sisäänmuuttotoimenpiteisiin toi parhaimmillaan 50 uutta asukasta kuukaudessa, ja kampanja jatkuu, sanoo Bergqvist.  

– Hallituksen neljännessä lisätalousarviossa on kirjauksia mahdollisesta rahoituksesta saariston kevyen liikenteen väyliin. Nämä olisivat suotuisia niin Paraisille kuin Kemiönsaarellekin, Bergqvist sanoo. 

Eva Biaudet käytettävissä RKP:n pormestariehdokkaaksi Helsingissä

- Helsingin politiikka on taas tienristeyksessä ja haluan tehdä työtä liberaalin, avoimen ja osallistavan pääkaupungin puolesta - siksi asetun ehdolle vuoden 2021 kuntavaaleissa. Olen myös käytettävissä kun RKP valitsee pormestariehdokkaansa, Helsingin kansanedustaja Eva Biaudet sanoo

Lue edellinen artikkeli

Norrback: Suhteettoman suuria hakkuita tuulipuistojen rakentamisen yhteydessä

Kansanedustaja Anders Norrback (RKP) on jättänyt kirjallisen kysymyksen tuulivoimapuistojen rakentamisen yhteydessä tehtävistä hakkuista.

Lue seuraava artikkeli