Olemme Suomen EU-myönteisin puolue. EU:n on oltava yhdistävä poliittinen voima rauhan, hyvinvoinnin, vakauden ja oikeudenmukaisuuden puolesta Euroopassa ja koko maailmassa. EU:n tulee keskittyä kokonaisvaltaisiin kysymyksiin kuten ihmisoikeuksiin, vapauteen, kauppaan, ilmastoon ja osaamiseen. Ollakseen uskottava toimija, EU:ssa täytyy olla pitkäjänteinen, avoin ja lähestyttävä päätöksentekokulttuuri, jossa pystytään huomioimaan eri jäsenmaiden erityispiirteet.

Anders Wikström

Lehdistösihteeri

Yhteystiedot »

Nicke Wulff ehdolla EU-vaaleissa

Nicke Wulff, 48-vuotias rehtori, Ruotsalaisen kansanpuolueen (RKP) entinen varapuheenjohtaja, Turun kaupunginvaltuuston jäsen sekä RKP:n valtuustoryhmän puheenjohtaja, asettuu ehdolle tulevissa EU-vaaleissa.

RKP julkisti EU-vaaliohjelmansa: ”Yhdessä”

Suomen ruotsalainen kansanpuolue lähtee EU-vaaleihin vahvalla tulevaisuudenuskolla ja tavoitteenaan turvata paikkansa Euroopan parlamentissa. Aktiivisen ja vaikutusvaltaisen RKP-edustuksen pitkän perinteen on jatkuttava Brysselissä. RKP:n äänen tulee kuulua Euroopan parlamentissa myös jatkossa.

Magnus Hertzberg asettuu ehdolle EU-vaaleissa

Helsinkiläinen toimittaja Magnus Hertzberg asettuu RKP:n ehdokkaaksi europarlamenttivaaleissa. 66-vuotias Hertzberg on tunnettu profiili TV-Nytt:stä. Hän jäi eläkkeelle ruotsinkielisen Ylen toimittajan työstä viime vuonna.

Torvalds: Pakkausjäteasetuksesta sopu!

Euroopan parlamentti ja Eurooppa-neuvosto pääsivät maanantaina sopuun pakkauksia ja pakkausjätteitä koskevista uusista säännöistä. EU asettaa ensimmäistä kertaa jäsenmaille velvoitteen vähentää pakkausjätteen määrää vähintään 5 % vuoteen 2030 mennessä, 10 % vuoteen 2035 mennessä ja 15 % vuoteen 2040 mennessä. Myös maltilliset tavoitteet koskien uudelleenkäytettäviä astioita otetaan käyttöön. Tällä hetkellä jokainen Euroopan kansalainen tuottaa keskimäärin 190 kg pakkausjätettä vuodessa.

Norrback: Ukrainan tulee olla osa läntistä yhteisöä

Kansanedustaja Anders Norrback (SFP) piti tänään Ruotsalaisen eduskuntaryhmän ryhmäpuheenvuoron ajankohtaiskeskustelussa Ukrainan tilanteesta. Tänä lauantaina tulee kuluneeksi tasan kaksi vuotta siitä, kun Venäjä aloitti armottoman hyökkäyssodan Ukrainaa vastaan.

Adlercreutz: Venäjän jäädytetyt varat tulisi käyttää Ukrainan hyväksi

– Euroopassa on satojen miljardien arvosta jäädytettyjä venäläisiä varoja. Niin moraalisesta kuin loogisesta näkökulmasta ne tulisi käyttää Ukrainan tukemiseen, eli auttamaan Ukrainaa puolustautumaan ja korjaaman sen, minkä Venäjä brutaalissa hyökkäyssodassaan on tuhonnut, sanoo eurooppa- ja omistajaohjausministeri Anders Adlercreutz, joka osallistui yleisten asioiden neuvoston kokoukseen Brysselissä tiistaina.

Niclas Sjöskog ehdolle EU-vaaleissa

Niclas Sjöskog, Pedersöre, asettuu ehdolle EU-vaaleissa. Sjöskogilla on takanaan pitkä ura edunvalvonnassa ja poliittisissa tehtävissä. Hän toimii tällä hetkellä Pedersören kunnanvaltuuston puheenjohtajana, Pohjanmaan ruotsinkielinen tuottajajärjestö ÖSP:n (Österbottens svenska producentförbund r.f.) varapuheenjohtajana ja Ruotsinkielisten maa- ja metsätaloustuottajien keskusliitto SLC:n (Svenska lantbruksproducenternas centralförbund SLC r.f.) valtuuskunnan varapuheenjohtajana. Sjöskog oli ehdolla myös vuoden 2019 eduskunta- ja EU-vaaleissa.