Olemme Suomen EU-myönteisin puolue. EU:n on oltava yhdistävä poliittinen voima rauhan, hyvinvoinnin, vakauden ja oikeudenmukaisuuden puolesta Euroopassa ja koko maailmassa. EU:n tulee keskittyä kokonaisvaltaisiin kysymyksiin kuten ihmisoikeuksiin, vapauteen, kauppaan, ilmastoon ja osaamiseen. Ollakseen uskottava toimija, EU:ssa täytyy olla pitkäjänteinen, avoin ja lähestyttävä päätöksentekokulttuuri, jossa pystytään huomioimaan eri jäsenmaiden erityispiirteet.

Anders Wikström

Lehdistösihteeri

Yhteystiedot »

Torvalds tyytyväinen Euroopan parlamentin kantaan luonnon ennallistamisasetuksesta

Korkea tunnetaso jatkui, kun Euroopan parlamentti siirtyi neuvotteluista äänestämään keskiviikkona luonnon ennallistamisasetuksesta. Erittäin jännittävän äänestyksen jälkeen oli selvää, että 336 Euroopan parlamentin jäsentä äänesti sovitun tekstin puolesta, 300 äänesti vastaan ​​ja 13 pidättyi äänestämästä.

Torvalds: Luonnon ennallistamisasetus vastatuulessa

Euroopan parlamentin ympäristövaliokunta ei olisi voinut olla jakautuneempi tiistain äänestyksessä, jossa valiokunnan mietinnöstä ennallistamisasetuksen lakiehdotuksesta äänestettiin. Tulos oli 44-44, eli tarvittavaa enemmistöä ei saavutettu ja mietintö hylättiin. Näin ollen kaikki parlamentin työtä valmistelleet valiokunnat, eli ympäristövaliokunta, kalatalousvaliokunta ja maatalousvaliokunta ovat äänestäneet mietintöjään vastaan.

Torvalds: Tärkeä askel kohti puhtaampaa vettä Euroopassa

Euroopan parlamentin ympäristövaliokunta ja sen pääneuvottelija Nils Torvalds (RKP/Renew) ovat tiistaina julkaisseet ensimmäisen ehdotuksensa yhdyskuntajätevesidirektiivin päivityksestä. Kyseessä on Euroopan parlamentin ensimmäinen kannanotto Euroopan komission syksyllä esittämään ehdotukseen.

Nils Torvaldsista päivitettävän jätevesidirektiivin pääneuvottelija

Nils Torvalds (RKP/Renew) on nimetty Euroopan parlamentin pääneuvottelijaksi päivitettävään yhdyskuntajätevesidirektiiviin. Muutoksia direktiiviin tehdään nyt ensimmäistä kertaa 30 vuoteen, ja tavoitteena on parantaa Euroopan jokien, järvien ja merien laatua tiukemmalla sääntelyllä.

Euroopan parlamentti hyväksyi nopeammat lupaprosessit uusiutuvalle energialle

Euroopan parlamentti äänesti keskiviikkona uusiutuvan energian laitosten rakentamisen nopeutettujen lupaprosessien puolesta. Tämä lisäys uusiutuvan energian direktiivin käsittelyyn on osa REPowerEU-suunnitelmia tulla riippumattomaksi Venäjän energiasta. Uusiutuvan energian infrastruktuurin nopeammalla laajentamisella on erittäin suuri rooli pyrkimyksissä nopeaan omavaraisempaan energiantuotantoon samalla kuin se auttaa EU:ta saavuttamaan ilmastotavoitteensa.

Ilmastorahoitus keskiössä YK:n ilmastohuippukokouksen toisen viikon alkaessa

YK:n ilmastokonferenssi COP27 on nyt jatkunut runsaan viikon Sharm el-Sheikhissä Egyptissä. Vuosittainen huippukokous, jonka aikana asetetaan YK:n ilmastotavoitteet, järjestetään 6.–18. marraskuuta. Euroopan parlamentin jäsen Nils Torvalds (RKP/Renew) osallistuu konferenssiin osana Euroopan parlamentin delegaatiota, jonka tehtävänä on puolustaa Euroopan parlamentin kantaa neuvotteluissa. Parlamentin kanta hyväksyttiin täysistunnossa lokakuussa.