Artikkelit

Hae artikkeleista

Wickström: Suomi tarvitsee kasvua ja tekoja, ei syyttelyä

RKP:n kansanedustaja, varapuheenjohtaja Henrik Wickström on huolissaan Suomen taloudellisesta tilanteesta. Tänään valtiovarainministeriö julkaisi talven kokonaistaloudellisen ennusteen Suomen talouden tilastasta. Myös Suomen Pankki julkaisi oman ennusteensa. Valtiovarainministeriön ennuste oli myönteisempi ja se ennustaa, että Suomen talous kasvaa ensi vuonna 0,7 prosenttia. Valtiovarainministeriö heikensi kuitenkin omaa ennustettaan.

Lue lisää

RKP kantaa vastuunsa koko alueen asukkaista

Pohjanmaan hyvinvointialueen hallitus kokoontui vuoden viimeiseen kokoukseen 15.12. Yhtenä käsiteltävänä asiana oli lastenosasto Pietarsaaren Malmin sairaalassa. Tarkastuksen jälkeen on käynyt ilmi, että osasto on maan ainoa lastenosasto, joka ei sijaitse keskus- tai yliopistosairaalan yhteydessä. Lainsäädännön muutokset ja korkeammat valmiusvaatimukset ovat johtaneet siihen, ettei osasto voi enää taata vaadittavaa hoitotasoa ja intensiteettiä, jos lapsen tila esimerkiksi äkillisesti huononee.

Lue lisää

Ministeri Adlercreutz COP28-ilmastokokouksesta: EU:n osoitti johtajuutta

COP28-ilmastoneuvotteluissa Dubaissa on tänään 13. joulukuuta saavutettu sopu. Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Anders Adlercreutz mukaan EU:n kädenjälki näkyy tuloksessa. Ensimmäistä kertaa koskaan maat ovat sopineet kehotuksesta siirtyä pois fossiilisista polttoaineista energiantuotannossa. Lisäksi sovittiin uusiutuvan energian kapasiteetin kolminkertaistamisesta globaalilla tasolla ja energiatehokkuuden kaksinkertaistamisesta vuoteen 2030 mennessä.

Lue lisää

Ministeri Bergqvist tämän vuoden Move!-tuloksista: negatiivinen trendi on tasaantunut – nyt käännetään se ylöspäin

Liikunta-, urheilu- ja nuorisoministeri, RKP:n varapuheenjohtaja Sandra Bergqvist ottaa luottavaisin mielen tänään julkaistut Move!-tulokset vuodelta 2023 vastaan. Move! – mittausten mukaan oppilaiden fyysisen toimintakyvyn negatiivinen trendi on tasaantunut. Kansallisella tasolla oppilaiden fyysinen toimintakyky on jopa osin parantunut.

Lue lisää

Wickström: Ajattelemme pitkällä tähtäimellä ja panostamme nuoriin, koulutukseen ja terveydenhuoltoon.

Kansanedustaja Henrik Wickström korosti pitkäjänteistä talouspolitiikkaa, jossa investoidaan tulevaisuuteen, puheessaan tämänpäiväisessä palautekeskustelussa talousarvioesityksestä. Wickström korosti muun muassa julkisen talouden vahvistamista, panostuksia nuoriin ja koulutukseen sekä terveys- ja sosiaalipalvelujen haasteisiin vastaamista.

Lue lisää

Norrback: Kaikki tiet johtavat Pohjanmaalle

Monet Pohjanmaan tiehankkeet etenevät nyt. Kansanedustaja Anders Norrback (RKP) on aktiivisesti ajanut useita näitä hankkeita, ja on kiitollinen siitä, että valtiovarainvaliokunta on ohjannut niihin varoja. Näiden tiehankkeiden joukossa ovat muun muassa Henriksdalintie Kristiinankaupungissa, 170 000 €, ja Norrnäsintie – Nixmossen Närpiössä, 200 000 €.

Lue lisää

Norrback: Joululahjarahat tervetulleita

Lisävaroja kalastusteollisuudelle, kalastuksenhoitoon, 4H:lle ja Pro Agrialle. Eduskunnan valtiovarainvaliokunta on tänään hyväksynyt mietintönsä valtion ensi vuoden talousarviosta. Samalla valiokunta on päättänyt niin kutsuttujen joululahjarahojen jaosta, joka on noin 50 miljoonan euron kokoinen määräraha potti. Kansanedustaja Anders Norrback (RKP) on aktiivisesti tehnyt työtä monien rahoitusta saaneiden hankkeiden eteen, ja on tyytyväinen lopputulokseen.

Lue lisää