Ingo: Investeringsjackpott för Österbotten

Regeringen har idag blivit färdiga med budgetförhandlingarna kring statsbudgeten för år 2025. SFP:s riksdagsledamotChristoffer Ingo gläds över de stora investeringarna som riktas till Österbotten.

– För tillfället är det i Österbotten företag vill investera och därför är det extra viktigt att regeringen upprepat visar att staten bygger infrastruktur då det efterfrågas. Just därför är jag glad att regeringen nu i budgetförhandlingarna valt att rikta så pass stora satsningar till Österbotten. Resultatet är en riktig jackpott för Österbotten och kommer bidra till många arbetstillfällen, säger Ingo. 

31 miljoner till Vasa förbindelseväg, 15 miljoner för förbättring av Kasköbanan samt vägförbättringar i miljonklassen i både Karleby och Jakobstad är de Österbottniska satsningarna som Ingo speciellt vill lyfta.

– Förutom investeringarna var det oerhört viktigt att SFP lyckades höja Viexpos och Finsk-svenska handelskammarens finansiering, samt minska nedskärningarna för kultursektorn. Det är just den här typens prioriteringar som bäddar för ekonomisk och social tillväxt, säger Ingo

Minister Bergqvist om budgetrian: Även ljusglimtar i budgetförslaget

Regeringen har idag avslutat sin så kallade budgetria. Idrotts- och ungdomsminister, Sfp:s vice ordförande, Sandra Bergqvist ser många ljusglimtar i förhandlingsresultatet trots det svåra utgångsläget.

Läs föregående artikel

Wickström glad att regeringen satsar 80 miljoner euro på kustbanan

Riksdagsledamot Henrik Wickström är glad att regeringen satsar sammanlagt 80 miljoner euro för att utveckla och förbättra kustbanan. Regeringen har i samband med budgetrian kommit överens om hur beloppet ska användas.

Läs följande artikel