Tidigare SFP i Åbo ordförande vill leda kretsen

SFP i Egentliga Finlands vice ordförande Markus Blomquist, Åbo, ställer upp i valet av kretsordförande. Kretsen väljer ny kretsordförande på ett extra kretsmöte, efter att tidigare
ordföranden Tomas Björkroth blivit stadsdirektör i Lovisa.

Förutom sin aktivitet i kretsen, är Blomquist SFP i Åbos tidigare ordförande, förtroendevald i Åbo stads svenska sektion vid nämnden för fostran och undervisning samt Partifullmäktigeledamot. Han har även ställt upp i flera lokala och nationella val.

– Vi har en bra krets och tillsammans får vi mycket gjort. Vi har även alla chanser att göra bra av oss i kommande kommunal- och välfärdsområdesval, ett arbete som jag vill vara med och leda, säger Markus Blomquist.

SFP i Egentliga Finlands extra kretsmöte hålls den 18 september i Åbo.

Wickström glad att regeringen satsar 80 miljoner euro på kustbanan

Riksdagsledamot Henrik Wickström är glad att regeringen satsar sammanlagt 80 miljoner euro för att utveckla och förbättra kustbanan. Regeringen har i samband med budgetrian kommit överens om hur beloppet ska användas.

Läs föregående artikel

Norrback & Ingo: Ett steg mot balans i livsmedelskedjan

Idag har regeringen gett förslag på ändringar i livsmedelsmarknadslagen till riksdagen. De centrala förändringarna är att stärka livsmedelsmarknadsombudsmannens ställning. Riksdagsledamöterna Anders Norrback (SFP) och Christoffer Ingo (SFP) är nöjda med att arbetet för en mer balanserad livsmedelskedja framskrider.

Läs följande artikel