Bergqvist: Ut med rasismen!

Idrotts- och ungdomsminister och SFP:s vice ordförande Sandra Bergqvist välkomnar idrottsrörelsens agerande mot rasism och kränkande uttalanden.

– ⁠Även inom idrotten måste vi bygga upp strukturer för att motverka rasism och annat kränkande beteende. Jag ser det som väldigt positivt att olika idrottsgrenar tar till hårda sanktioner som t.ex spel inför tomma läktare, böter, avstängning eller andra kännbara straff. Alla ska kunna känna sig välkomna inom idrotten, säger idrottsminister och SFP:s vice ordförande Sandra Bergqvist. 

Inom fotbollen har vi den här säsongen fått följa med att flera matcher blivit avbrutna på grund av rasistiska glåpord från publiken. Media har även förtjänstfull lyft fram aktörer inom fotbollen som agerat konkret för att få stopp på rasismen. 

– ⁠Som idrottsminister känner jag en stolthet för den finländska idrotten då spelare, domare, supportrar, sponsorer, föreningar, grenförbund och andra agerar för att få stop på rasismen. Endast genom att vi tar i med hårdhandskarna mot denna typ av kränkande beteende kan vi få till stånd ändring. Är man tyst och inte agerar låter man rasism och andra kränkande fördomar få fotfäste i vårt samhälle, säger Bergqvist. 

SFP i Österbotten: Med gemensamma krafter framåt

Under lördagen samlades SFP i Österbotten till kommunparlament som en kryssning till Umeå på m/s Aurora Botnia. Temat för årets kommunparlament var kommunernas och välfärdsområdenas framtid.

Läs föregående artikel

Gröna omställningen är grunden till våra framtida internationella ekonomiska relationer

Idag har riksdagen diskuterat statsrådets redogörelse för internationella ekonomiska relationer och utvecklingssamarbete. Temat är aktuellt med tanke på vår snabbt föränderliga värld och vårt behov av att säkra våra levnadsförutsättningar här i Finland.

Läs följande artikel