Nicke Wulff ställer sig till förfogande som borgmästarkandidat för SFP i Åbo i kommunalvalet 2025

SFP i Åbo kommer att utse sin borgmästarkandidat på höstmötet i november. Wulff ställer sig till förfogande i valet av partiets borgmästare. Wulff har varit fullmäktigeledamot och gruppordförande för SFP-gruppen sedan 2017 och har en lång bakgrund inom utbildningsväsendet. Som rektor för både Cygnaeus- och Braheskolan ser Wulff många utvecklingsmöjligheter inom den grundläggande utbildningen.

– Åbo har välfungerande skolor med professionell personal, engagerade elever och föräldrar, och snart också en stor andel moderna och nya skol- och daghemsfastigheter. Vi måste garantera att resurserna räcker till för alla, säger Wulff.

– De senaste PISA-resultaten är särskilt oroväckande, inte bara för att andelen elever med svaga läskunskaper ökar, utan framför allt för att andelen elever med goda läskunskaper har minskat kraftigt. Skolan måste kunna svara på denna utmaning och säkerställa att vi stödjer elever på alla nivåer, fortsätter Wulff.

Utöver bildningsfrågor är en ökad inflyttning, investeringar och en balanserad ekonomi sådana kärnfrågor som Wulff värdesätter högt, eftersom de sätter ramen för hur staden ser ut i framtiden. Wulff betonar även att Åbo är och ska vara en stad där man kan leva och växa som svenskspråkig.

– Åbo växer så det knakar och jag vill hellre se glaset som halvfullt snarare än halvtomt. Åbo har enorma möjligheter och stor potential. Jag vill bidra med en positiv vision om framtiden för alla Åbobor. Det svenska språket och kulturen är en viktig del av Åbos identitet, och jag kommer att arbeta för att säkerställa att svenskspråkiga invånare har tillgång till den service och det stöd de behöver, säger Wulff.

För Wulff är det avgörande att man kombinerar investeringar i utbildning och infrastruktur med en hållbar ekonomisk politik.

– Åbo står inför tuffa ekonomiska tider, och vi måste tänka långsiktigt när det gäller investeringar. Jag ser att vi måste fortsätta satsa på fastigheter som skolor och daghem samt på infrastruktur för att främja tillväxt. Det är dock viktigt att vi inte enbart förlitar oss på nedskärningar för att få ekonomin i balans. Vi behöver också se över processer och eventuellt överväga justeringar i kommunalbeskattningen, säger Wulff.

– Jag vill arbeta för en stad där invånarna trivs och har möjlighet att utvecklas, samtidigt som Åbo fortsätter att vara en attraktiv stad för både företag och familjer, avslutar Wulff.

Flickor ska inte behöva drömma om ett tryggt liv fritt från våld

Idag på Internationella flickdagen lanseras även kampanjen “Still We Dream” av Plan International. Kampanjen belyser flickor runt om i konfliktområden som bär drömmen om ett tryggt liv, fritt från våld.

Läs föregående artikel

SFP i Egentliga Finland – målsättning att ställa upp över 280 kandidater i valen 2025

SFP i Egentliga Finlands medlemmar samlades under lördagen på Viking Line för att umgås och diskutera de kommande valen. Kretsordförande Markus Blomquist konstaterade i sitt öppningsanförande att det är glädjande att så många samlats och uppmanade alla deltagare att nu engagera sig inför kommunal- och välfärdsområdesvalet.

Läs följande artikel