Idrotts- och ungdomsminister Sandra Bergqvist har valts till WADA:s stiftelsestyrelse

Fint erkännande för finländsk idrott

Idrotts- och ungdomsminister, SFP:s vice ordförande Sandra Bergqvist har idag valts till Världsantidopingbyrån WADA:s (World Anti-Doping Agency) stiftelsestyrelse. Bergqvist blir Finlands andra representant genom tiderna i WADA:s stiftelsestyrelse.

– Det är ett fint erkännande för finländsk idrott och Finlands långsiktiga antidopingarbete. Det handlar om att ge alla idrottare möjlighet till en rättvis tävling. Inom WADA bereder man bland annat en ny strategi och förnyandet av det världsomfattande antidopingsregelverket. Jag kommer att hålla framme Finlands värderingar om hållbar utveckling, mänskliga rättigheter, jämställdhet och god förvaltning i detta arbete, säger Bergqvist.

Utnämningen behandlades i EU-rådet på tisdagen och Bergqvist fungerar som EU:s företrädare i sitt nya uppdrag under hennes ministeruppdrag.

Sandra Bergqvist

Framtidens skola stakas nu

Jaha, ännu en sådan rubrik. Detta har vi tänkt göra och även gjort flera gånger tidigare - måste vi faktiskt ändra på något just nu då vi äntligen utlovats arbetsro?

Läs föregående artikel

Ge barnen kärlek och folkvettet kommer av sig själv

I medierna ser vi med jämna mellanrum nyheter om "stökiga" ungdomar som bryter mot normer och system som vi vuxna har byggt upp.

Läs följande artikel