Strand ny ordförande för underrättelsetillsynsutskottet

Riksdagen har idag valt underrättelsetillsynsutskottets medlemmar. Svenska riksdagsgruppens riksdagsledamot Joakim Strand (SFP) har utsetts till ordförande för utskottet, vilket även innebär att svenska riksdagsgruppen åter har en medlem i talmanskonferensen.

Underrättelsetillsynsutskottet utövar parlamentarisk tillsyn över civila och militära underrättelseverksamheten samt tillsyn över skyddspolisens övriga verksamhet. Ledamöterna har genomgått säkerhetsutredningar och till följd av detta har utskottet tillsatts senare än övriga utskott.

– Jag ser fram emot arbetet att leda detta utskott, som i substans delvis kompletterar mitt medlemskap i försvarsutskottet. Det påföljande medlemskapet i talmanskonferensen, som förutom talmännen består av alla utskottsordföranden, är mycket värdefullt även med tanke på den regionala intressebevakningen, säger Strand. 

Joakim Strand

Utvecklande av kustbanan tar ett steg framåt

Igår presenterade regeringen Orpo sitt första budgetförslag. I budgetförslaget för år 2024 finns kustbanan omnämnd. Enligt beslutet ska en plan för utveckling av kustbanan på sträckan Köklax-Karis utarbetas år 2024.

Läs föregående artikel

Undervisningsminister Henriksson inleder Ministern i skolan-turné

 Turnén innebär att Henriksson i egenskap av undervisningsminister kommer att besöka skolor och läroanstalter runtom i Finland för att bekanta sig med vardagen och verksamheten i dessa.

Läs följande artikel