Biaudet vald till ordförande för SFP:s fullmäktige

Vi behöver ett partifullmäktige som vågar blicka framåt. Partifullmäktige ska tänka på vad vi vill åstadkomma år 2040, säger Biaudet.

Riksdagsledamot Eva Biaudet från Helsingfors har valts till ordförande för Svenska folkpartiets partifullmäktige. Det nyvalda partifullmäktige valde enhälligt Biaudet till ordförande i anslutning till partidagen i Uleåborg i helgen. Till vice ordförande valdes Elin Blomqvist-Valtonen från Borgå.

– Jag vill gärna ta vara på den ideologiska diskussion som vi har lyckats skapa i partiet under tiden i opposition, säger Eva Biaudet om valet.

Hon hänvisar till att SFP har lagt fram en egen modell för familjeledighet.

– Det är en modell som utgår från en helhet förankrad i det verkliga livet – den utgår från jämställdhet och barnens bästa och är kopplad till sysselsättning, ekonomi och utbildning, säger Biaudet. Vid partidagen i Uleåborg diskuterade delegaterna hur partiet ska öppna upp verksamheten för dem som inte kan svenska så bra.

– Det här måste betyda konkreta förändringar. Vår invandringspolitik och starka profil i frågor som rör mänskliga rättigheter lockar många som ännu inte kan svenska eller för den delen finska så bra. Det innebär att vi bygger upp strukturer som gör det lättare för människor att ta till sig vår politik, till exempel via tolkning och översättningar. Dessutom ska partiet stärka sin kommunikation på finska.

Partifullmäktige består av partiordförande, partiets tre viceordförande samt 46 ledamöter med personliga ersättare. Partifullmäktiges uppgifter är bland annat att bereda partiets politiska riktlinjer på lång sikt, välja partistyrelse, fastställa bokslutet samt behandla yttrande över motionerna och förelägga dem för partidagen.

– Vi behöver ett partifullmäktige som vågar blicka framåt och bygga modeller för omsorg och delaktighet för minnessjuka och personer med olika former av funktionsnedsättning. Partifullmäktige ska tänka på vad vi vill åstadkomma år 2040, säger Biaudet.

Anna-Maja Henriksson återvaldes på partidagen till ordförande för SFP

De tre vice ordförandena återvaldes också.

Läs föregående artikel

Adlercreutz: Sluta gräva gropar för din egen reform, Juha Sipilä

Om man ger processen tid och tar kritiken på allvar kunde man rätta till de mest uppenbara problemen. Då har också reformen en reell chans att överleva ett regeringsskifte.

Läs följande artikel