Anna Abrahamsson utsedd till specialmedarbetare

Anna Abrahamsson har kallats till specialmedarbetare för ministern för nordiskt samarbete och jämställdhet Thomas Blomqvist.

Anna Abrahamsson är hemma från Sibbo och har sedan 2017 arbetat som politiskt sakkunnig vid det europeiska ALDE-partiet i Bryssel. Hon har tidigare bland annat jobbat som förbundssekreterare för Svensk Ungdom, som riksdagsassistent för Anders Adlercreutz, samt som specialmedarbetare för Nils Torvalds i Europaparlamentet. Hon har en politices magisterexamen inom folkrätt vid Åbo Akademi.

Abrahamsson inleder sitt arbete i augusti och kompletterar Blomqvists specialmedarbetarstab där Silja Borgarsdóttir Sandelin tidigare har kallats till specialmedarbetare.

”Det är dags att ta ansvar!” Torvalds röstar ja till von der Leyen

På tisdagen röstar Europaparlamentet om Ursula von der Leyen som EU-kommissionens nya ordförande. Det är EU:s statsministrar i Europeiska rådet som fört fram von der Leyen som sin kandidat, trots att hon inte var en av de s.k. spetskandidaterna som de europeiska partigrupperna förde fram inför EU-valet.

Läs föregående artikel

Henriksson 1500 dagar som justitieminister

SFP:s partiordförande, riksdagsledamot Anna-Maja Henriksson har idag varit minister i 1500 dagar. I regeringen Rinne har Anna-Maja Henriksson den näst längsta ministererfarenheten räknat i dagar (tillsammans med basserviceminister Krista Kiuru (SDP)) efter utrikesminister Pekka Haavisto (gröna). Henriksson har tidigare verkat som justitieminister i regeringarna Katainen och Stubb 2011-2015.

Läs följande artikel