Bergqvist ger ordförandeklubban för Folktinget vidare

Riksdagsledamot Sandra Bergqvist (SFP) meddelar att hon inte är till förfogande för omval av Folktingets ordförande. Bergqvist valdes till Folktingets ordförande år 2019.

– Under den här perioden har vi jobbat mycket med grunden för Folktingets verksamhet. Vi har valt en ny folktingssekreterare och arbetat med Folktingets strategi och handlingsplan. Jag anser att det nu är en bra tid för nya krafter att ta över ordförandeklubban, säger Bergqvist.  

– Jag har upplevt uppdraget som Folktingets ordförande givande och mycket intressant. Folktinget gör ett viktigt arbete i att bevaka svenskans ställning i Finland och stärka en levande tvåspråkighet i vårt land. De senaste åren har vi även jobbat för att uppmärksamma svenskans ställning i nordiska sammanhang. Jag vill rikta ett stort tack till Folktingets personal och alla förtroendevalda för vårt samarbete, avslutar Bergqvist.

Folktinget väljer ny ordförande på sin session, som ordnas den 12–13.5 i Seinäjoki.

Henriksson: Det slutliga förhandlingsresultatet avgör SFP:s regeringsmedverkan

Svenska folkpartiet har tackat ja till regeringssonderaren Petteri Orpos inbjudan till regeringsförhandlingarna. Partiordförande Anna-Maja Henriksson betonar att det är det slutliga förhandlingsresultatet och hur tydligt SFP:s målsättningar syns i regeringsprogrammet som avgör SFP:s regeringsmedverkan.

Läs föregående artikel

Anna-Maja Henriksson ställer upp för omval till SFP:s partiordförande

Svenska folkpartiets ordförande, justitieminister Anna-Maja Henriksson ställer upp för omval till partiordförande. Henriksson har fungerat som partiordförande sedan år 2016. Henriksson har lett partiet till flera valsegrar och leder nu andra gången SFP:s förhandlingsdelegation i regeringsförhandlingarna.

Läs följande artikel