Bergqvist: Lillholmens bro tilldelas 8,3 miljoner euro över åren 2020-2022

Till listan på mindre trafikprojekt som nu får pengar hör Lillholmens bro i Pargas. Lillholmens bro tilldelas 8,3 miljoner euro över åren 2020–2022.

Riksdagsledamot Sandra Bergqvist är väldigt nöjd med beslutet.

– Finansieringen för bron är välbehövlig. Det har varit mycket tekniska problem med bron och flera farosituationer har uppstått under årens lopp.

Den befintliga brons livslängd börjar komma till sitt slut. En ny klaffbro med tidsenlig säkerhetsutrustning, så som fjärrstyrning och övervakning, minskar störningarna och främjar säkerheten i väg- och sjötrafiken.

– En ny klaffbro bidrar till att förbättra vardagen för alla, både för dem som rör sig till sjöss och för dem som rör sig till lands, konstaterar Bergqvist.

Adlercreutz välkomnar vägpengar till planskild anslutning på stamväg 51

Kommunikationsministeriet meddelade i dag om ett antal basväghållningsprojekt som får budgetanslag. Den planskilda anslutningen till Kyrkslätt på stamväg 51 får 1,4 miljoner euro för trafikljus vid avfartsramperna. Riksdagsledamot Anders Adlercreutz, SFP, är nöjd över beskedet.

Läs föregående artikel

Henriksson: Nu kommer pengar till Riksväg 8 och Lillholmens bro i Pargas

SFP:s partiordförande, justitieminister Anna-Maja Henriksson är mycket glad över att regeringen prioriterar mindre trafikprojekt. Trafik- och kommunikationsministeriet publicerade idag en lista på mindre infrastrukturprojekt som kommer att genomföras.

Läs följande artikel