Bergqvist vill fortsätta som vice ordförande för SFP

Svenska folkpartiets vice ordförande, riksdagsledamot Sandra Bergqvist, ställer upp för omval på partidagen i Åbo i maj.

– Finland står inför många viktiga och stora vägval som handlar om vår säkerhet, vår försörjningsberedskap, vår energitillgång och vår nya vardag i en förändrad värld. Rådande situation är en stor utmaning, men jag vill väldigt gärna vara med och föra fram SFP:s värderingar i det här arbetet, säger Bergqvist.

Utöver de många avgörande beslut som måste fattas hålls också ett riksdagsval om knappt ett år.

– Speciellt under coronapandemin har det tydligt kommit fram att det finns en stor efterfrågan på den politik som SFP kör. Jag är tacksam över att som vice ordförande fått vara med och föra fram SFP:s politik och hoppas på fortsatt förtroende att göra det, säger Bergqvist.

Bergqvist har fungerat som SFP:s vice ordförande sedan 2017 och valdes till riksdagsledamot från Egentliga Finland i april 2019. SFP:s partidag ordnas i år i Åbo den 21–22 maj.

 

SFP i Nyland inledde kandidatnomineringen till riksdagsvalet 2023

Svenska folkpartiet i Nyland samlades till kretsmöte torsdagen den 21 april i Kyrkslätt. Mötet öppnades av kretsordförande Hanna Lönnfors. Kretsmötet nominerade de första kandidaterna till riksdagsvalet som äger rum den 2.4.2023.

Läs föregående artikel

Henriksson: Finland bör bli fullvärdig medlem i Nato

I sitt tal på SFP:s partifullmäktigemöte i Karleby betonade partiordförande, justitieminister Anna-Maja Henriksson kraftigt att Finland bör bli fullvärdig medlem i Nato, med möjlighet att påverka försvarsalliansens framtida politik och rätt till säkerhetsgarantier enligt artikel 5.

Läs följande artikel