Bergqvist vill fortsätta som vice ordförande för SFP

Svenska Folkpartiets vice ordförande, riksdagsledamot Sandra Bergqvist ställer upp för omval på partidagen i Vasa i juni. Bergqvist har fungerat som SFP:s vice ordförande sedan 2017.

– Efter att ha varit med och utformat det blivande regeringsprogrammet, vill jag gärna vara med och lotsa partiet i en regeringsmedverkan, säger Bergqvist.

Bergqvist valdes till riksdagsledamot från Egentliga Finland i april 2019.

– Jag upplever att jag kunde bidra till att stärka banden mellan partistyrelsen och Svenska riksdagsgruppen. Det skulle vara till fördel för ett blivande regeringsparti, säger Bergqvist.

SFP:s partidag ordnas i år i Vasa 7–9.6.

Rehn-Kivi gläder sig åt tydliga satsningar i vården


Regeringen har idag presenterat sitt nya regeringsprogram. Riksdagsledamot Veronica Rehn-Kivi gläder sig stort för att många av de saker hon tog upp i riksdagsvalskampanjen och jobbat för som riksdagsledamot under senaste mandatperiod nu verkar få vind i seglen. Situationen inom social- och hälsovården kommer att förbättras betydligt och satsningar på förebyggande vård, på utvecklandet av barnrådgivningar, på försök med seniorrådgivningar och på större anslag för vaccinerings- och screeningprogram finns nu med. T.ex. ska HPV-vaccinet i fortsättningen kunna erbjudas också för pojkar.

Läs föregående artikel

Borgarsdóttir Sandelin vill fortsätta som vice ordförande


Silja Borgarsdóttir Sandelin ställer sig till förfogande i valet av vice ordförande för Svenska folkpartiet.

Läs följande artikel