Eva Biaudet siktar på comeback!

Biaudet tror på två mandat för SFP i Helsingfors.

– Det är spännande att komma tillbaka, sa Eva Biaudet på presskonferensen där hon berättade att hon kandiderar i vårens riksdagsval. Jag vill föra en värdedriven politik och hon vill göra det i SFP som är det mest människorättsvänliga och humana partiet, sa Biaudet.

– Min målsättning är att bidra till att SFP tar två mandat i Helsingfors i riksdagsvalet. Vi har många bra kandidater och jag tror att vi klarar det, sa Biaudet.

– Beslutet att kandidera mognade snabbt. I går fick jag veta att kriterierna för min nuvarande tjänst har förändrats så, att man inte längre kan bevilja dispans för examenskraven. Det gör det omöjligt för mig att söka fortsättning som diskrimineringsombudsman. I riksdagen kan jag fortsätta att arbeta för samma frågor som jag gjort som diskrimineringsombudsman, sa Biaudet.

Biaudet har varit presidentkandidat, minister och OSSE-representant. Biaudet kandiderar för SFP i sin hemstad och är därmed det sista namnet på SFP:s kandidatlista i Helsingfors. SFP hade redan full lista, men Biaudets bror Tom Biaudet avstod från sin kandidatur till sin systers fördel.

RKP:llä ehdokkaita Kaakkois-Suomessa

Ensimmäistä kertaa 40 vuoteen voi äänestää RKP:tä Kaakkois-Suomessa.

Läs föregående artikel

Anna-Maja Henriksson: Rajamäki uppvisar total avsaknad av medmänsklighet

Anna-Maja Henriksson är bestört över att lagförslaget om papperslösa personers hälsovård kommer att förfalla i riksdagen.

Läs följande artikel