Fin SFP-lista i Egentliga Finland

SFP i Egentliga Finland går till val med 149 kandidater

Fin SFP-lista i Egentliga Finland

– Den fina knippe kandidater som nu ställer upp i kommunalvalet visar att partiet kör i rätt riktning. Att så många goda kandidater ställer upp för SFP betyder också att det finns ett stort behov av SFP:s politik inom det kommunala beslutsfattandet, säger Åsa Gustafsson, vice ordförande för SFP i Egentliga Finland.

Sammanlagt har kretsen ställt upp 149 kandidater i sju kommuner: 60 i Åbo, sex i S:t Karins, två i Reso, två i Nådendal, 26 på Kimitoön, 50 i Pargas och tre i Salo. De 60 kandidaterna i Åbo är nio fler än inför förra kommunalvalet. I Nådendal har SFP nu två kandidater, vilket är två fler än i valet 2012. 

– I synnerhet i Åbo och Pargas har partiet lockat ett flertal unga kandidater, vilket gläder mig: ungdomar behövs i beslutsfatta det och att många yngre har valt att ställa upp för SFP ger trovärdighet åt vår politik, säger Marko Winter, kretsordförande för SFP i Egentliga Finland. 

– Vi har en stark kandidatlista med flera etablerade namn och många nya namn. SFP i Egentliga Finland har medvind! Nu ska vi göra alla tiders kampanj och vinna valet. Vi har alla förutsättningar för det, säger kretsens vice ordförande Regina Koskinen.

För mer information, kontakta SFP i Egentliga Finlands kretsordförande Marko Winter på numret 040-1711905

Donner kommer igen

Jörn Donner, Helsingforsare sedan 1855, ställer upp i kommunalvalet som obunden på Svenska folkpartiet i Finlands lista.

Läs föregående artikel

Valfriheten borde testas i landskapen

Valfriheten som kopplats till vårdreformen har de senaste dagarna fått mycket kritik. SFP:s riksdagsledamot Anders Adlercreutz anser att valfriheten borde testas på bredare skala än man nu gjort.

Läs följande artikel