Gilla Granberg ny riksdagsassistent för minister Bergqvist

Gilla Granberg har valts till riksdagsassistent för idrotts- och ungdomsminister Sandra Bergqvist (SFP).

Granberg har tidigare jobbat som SFP i Egentliga Finlands verksamhetsledare och kontaktchef och är numera aktiv lokalpolitiker och stadsstyrelseordförande i Pargas.

Granberg har en bred arbetserfarenhet, bland annat som utvecklingschef i Kimitoöns kommun och som utvecklings- och arbetslivschef vid andra stadiets utbildningsinstans Axxell utbildning Ab.

 Jag ser framemot att på heltid få jobba med politik och viktiga frågor för Egentliga Finland på nationell nivå. Att få en unik inblick i rikspolitiken och jobba med det på heltid känns både intressant och spännande, säger Granberg.

 Bergqvist och Granberg har samarbetat under olika repriser. Senast i rollerna, som fullmäktigeordförande och stadsstyrelseordförande i Pargas.

– Granberg har en gedigen kunskap om hela det åboländska fältet och en mycket bred erfarenhet som är till stor nytta i arbetet som riksdagsassistent. Det här är även till nytta i min roll som både riksdagsledamot och minister, säger Bergqvist.

Europaparlamentet röstade för bättre rening av avloppsvatten i tätbebyggelser

Europaparlamentet har på torsdagen den 5 oktober godkänt sin ståndpunkt för uppdateringen av direktivet för avloppsvatten från tätbebyggelser. Nils Torvalds (SFP/ Renew) har fungerat som Europaparlamentets huvudförhandlare och är väldigt nöjd med det breda stödet den funna kompromissen åtnjöt i torsdagens omröstning.

Läs föregående artikel

Andersson om regeringens budgetförslag: Vi behöver en politik som skapar förutsättningar för tillväxt och tryggar konkurrenskraften

På tisdagen under riksdagens plenum diskuterades regeringens budgetproposition för 2024. Gruppordförande Otto Andersson framförde Svenska riksdagsgruppens gruppanförande.

Läs följande artikel