Henriksson: Menehtyneiden varusmiesten omaisille pitää maksaa korkeampi korvaus

Olisi kohtuullista, jos myös korvaus menehtyneiden varusmiesten omaisille olisi saman suuruinen.

RKP haluaa, että palveluksessa menehtyneiden varusmiesten omaisille pitää maksaa suurempi korvaus kuin nykyisin. RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson on jättänyt asiasta kirjallisen kysymyksen hallitukselle. Kysymys jätettiin keskiviikkona, ja sen ovat allekirjoittaneet kaikki RKP:n kansanedustajat sekä Ahvenanmaan edustaja Mats Löfström.

− Mikään ei voi korvata ihmishenkeä, mutta jokaisen ihmishengen pitää olla samanarvoinen isänmaata palvellessa, Henriksson sanoo.

− Sen takia haluamme muutoksen nykyiseen lainsäädäntöön, jotta omaiset kokisivat, että heitä kohdellaan oikeudenmukaisesti.

Nykylainsäädännön mukaan Valtiokonttori korvaa hautauskuluja vain 4810 euron verran. Jos menehtynyt varusmies on naimisissa, leskelle ja lapsille maksetaan perhe-eläkettä. Sen sijaan kansainvälisisissä kriisinhallintatehtävissä sattuneista kuolemantapauksista lisäkorvaus on 200 000 euroa ja se maksetaan määrätylle edunsaajalle.

− Se on kohtuullinen korvaus. Olisi kohtuullista, jos myös korvaus menehtyneiden varusmiesten omaisille olisi saman suuruinen. Ei ole mitään syytä kohdella niitä, jotka palvelevat isänmaata, eri tavoin, Henriksson sanoo.

Kolme Uudenmaan Prikaatin varusmiestä kuoli traagisessa onnettomuudessa Raaseporissa 26. lokakuuta, kun juna törmäsi Puolustusvoimien kuljetusajoneuvoon tasoristeyksessä.

− Aikooko hallitus selvittää onko mahdollista maksaa korvauksia takautuvasti Raaseporin onnettomuudessa kuolleiden varusmiesten omaisille?

− Takautuva korvaus heille olisi kohtuullinen ja oikeudenmukainen, sanoo Henriksson.

Blomqvist: Det behövs mer satsningar på trafiknätet

Satsningar på infrastruktur är i allra högsta grad också investeringar som gagnar det finländska näringslivet.

Läs föregående artikel

Henriksson: Högre ersättning till anhöriga till omkomna beväringar

Varje människoliv borde vara lika mycket värt då det gäller personer som mist livet i uppdrag för att tjäna fosterlandet.

Läs följande artikel