Henriksson: Österbotten har fått nog!

I Österbotten vässer vi klorna för att göra ett strålande riksdagsval. Det är uppenbart att folk i hela Österbotten känner att de har fått nog av att bli åsidosatta av regeringen.

SFP i Österbotten samlas under helgen till sitt årliga kommunparlament och deltar i samband med det även i valrörelsen i Umeå. SFP i Österbotten förbereder sig i god stämning, med stor förväntan och hög energinivå på det kommande året och alla de val som väntar. 

–      I Österbotten vässer vi klorna för att göra ett strålande riksdagsval. Det är uppenbart att folk i hela Österbotten känner att de har fått nog av att bli åsidosatta av regeringen. Vi kräver rättvisa i besluten, säger SFP:s ordförande, riksdagsledamot Anna-Maja Henriksson. 

–      Under denna period har regeringen bland annat försvagat österbottningarnas rätt till vård genom att neka Vasa Centralsjukhus fulljour och genom att tvinga sjukhuset i Jakobstad att lägga ner välfungerande dagkirurgi. Också planerna kring att placera läkarhelikoptern i Seinäjoki utan att beakta närheten till havet är ett annat exempel. Då det gäller riksväg 8 är det dags att inse att den från Åbo till Uleåborg bör ingå i stomnätet. Det handlar om livsnerven för såväl näringslivet som människorna i landskapet.

–      Regeringen måste nu öppna ögonen för hur oschyst Österbotten behandlats under denna valperiod. Om ni inte vill lyssna på mig, så lyssna på alla människor i regionen som fått nog! Ni har ännu er chans att rätta till allt detta!

Helsingfors måste ha råd med de små


Helsingforspolitikerna Silja Borgarsdóttir Sandelin och Martina Harms-Aalto lyfter upp situationen inom småbarnspedagogiken i huvudstadsregionen som alarmerande.

Läs föregående artikel

EU måste reagera på Orbáns övertramp


Europaparlamentet röstar under Strasbourgsessionen på onsdagen om en resolution om att skrida till åtgärder mot begränsningarna av grundläggande rättigheter och friheter som gradvis har införts i Ungern under ledning av premiärminister Viktor Orbán.

Läs följande artikel