Ida Wikman är ny tf. verksamhetskoordinator för SFP i Österbotten

Ida Wikman, hemma från Kaskö inledde sitt arbete 25 mars för SFP i Österbotten. Wikman har bott och studerat vid Handelshögskolan vid Åbo Akademi i Åbo. Tillsammans med verksamhetsledaren och välfärdsområdeskoordinatorn kommer Wikman att ansvara för den övergripande verksamheten i kretsen.

– Det känns jätteroligt att komma med och jobba för SFP när det är mycket på gång inom partiet. Jag ser fram emot våren och det kommande EU-valet och att jobba med alla kampanjer och jippon som ordnas. 

Wikman vikarierar Antonia Prinsén som är föräldraledig. 

Minister Bergqvist om ramrian: ”Små men bra satsningar på ungdomar och idrott, nedskärningarna omfördelas”

Regeringen har i samband med ramrian fattat beslut om ett separat barn- och ungdomspaket på 5 miljoner euro. Idrotts- och ungdomsminister, SFP:s vice ordförande, Sandra Bergqvist ser positivt på beslutet.

Läs föregående artikel

Strand: Första förslagen från regeringspartierna om normuppluckring presenterade – 32 förslag främjar effektivitet och flexibilitet

Riksdagsledamot Joakim Strand representerar Svenska folkpartiet i den arbetsgrupp för uppluckring av normer som har tillsatts av regeringspartiernas riksdagsgrupper. Målsättningen är att identifiera byråkratiska normer som borde slopas eller luckras upp. Gruppen har nu lagt fram en lista på sina första förslag. Listan gavs till regeringen i samband med ramrian och omfattar totalt 32 förslag som berör en mängd olika sektorer. Minskad byråkrati gör vardagen mer effektiv och flexibel för både medborgare och företag.

Läs följande artikel